16.7.2013

Unelmointia

Jälleen yksi lappiaiheinen postaus... Jos mieli kaipaa pohjoiseen, älä hyvä ihminen mene kiusaamaan mieltäsi ja kattomaan ihania kuvia Lapista. :D Kaikki mun pohjoisen reissut on sijoittunu loppukesään tai alkusyksyy. Kohta olis taas sen aika, mutta kalenterissa ei ole Lapin matkaa... Nyyyyyh.

Meillä heräs Juuson kanssa viimeviikolla idea, joka olis kiva toteuttaa joskus. Mietittiin, että olis upeeta lähtee Lappiin vähän pitemmäks aikaa. Esimerkiks vaikka kolmeksi viikoksi. Kiertelis vähän eri paikoissa.




Reissu pitäis toteuttaa autolla ja se sisältäisi kalastusta, vaellusta ja sillä autolla paikkojen kiertelyä. Olis siistii alottaa vaikka Kuusamosta ja siitä lähtee Saariselälle päin, sit vois kierrellä siellä suunnilla ja jossain vaiheessa vaihtaa käsivarteen. Norjaankin olis siistii päästä. Sinne lähinnä fisustamaan.




Matka-aika olis suunnilleen se kolme viikkoa niinkun jo sanoin, mut ilman pahempia aikatauluja. Reissu vie mitä vie, mutta kolme viikkoa vois ottaa rakarajaksi. Etappeja pitäis kyllä vähän suunnitella, jonnekkin täytyy päästä pesemään pyykkiäkin jossain väleissä jos reissu on pitkä. Esimerkiks vaelluskamat olis ihan mukava saada puhtaaks. :D Muuten ne haisee ihan törkeeltä!




Alettiin miettimään myös kustannuksia. Matka ei tulis välttis ihan törkeen kalliiksi, kun esimerkiks nukkumisen voi hoitaa suurimmaksi osaksi teltassa. Jokunen yö olis kyllä kiva nukkuu jossain mökissä. Ruut maksaa tietenkin jotain, mut kun tekee trangialla eikä osta Blåbandin kalleimpia expedition mealeja niin ei ne ihan hirveesti tulis maksamaan. Kalastaessa syötäis tietenkin kalaa, jos niitä koukkuun napsahtaa. Bensat tietenkin vie suurimman osan rahoista. Siihen täytyis varmaan ihan säästää.




Autoilun kustannuksista päästääkin suurimpaan ongelmaan... Eihän meillä oo koko autoa. :D Se tarttis lainaa joltain ja voi olla vaikeeta saada autoo keneltäkään niin pitkäksi aikaa. Voi olla että tää auto-ongelma kaataa koko haaveet, mut voi siitä silti unelmoida. :) Olis ihan superia jos tälläsen reissun saisi toteutettua. Täytyy yrittää mietiskellä lisää miten kaikki onnistuis. Lappi on ihan parasta. En oo koskaan aikasemmin maininnu.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti