21.10.2013

Varjo Olutexpo

Meijän piti mennä lauantaina Juuson kaa Olutexpoon, mutta piheys iski eikä sit menty. Liput olis maksanu 15e ja siihen vielä sitten ne itse maistelut päälle. Päätettiin sit pitää oma Olutexpo kotona. Pyydettiin Viivi ja Nasse messiin ja käytiin Alkossa hakemassa sopiva lajitelma erilaisia oluita. Viivi ja Nasse meni vielä hetkeks kotiin, jonka aikana mä ja Juuso tehtiin illaksi ruokaa. Muikkuja. En ollu aikasemmin tehny itse. Kaikilta toreilta on välillä tullu ostettua valmiita. Oli ihan helppoo tehä ite!




Kun Viivi ja Nasse tuli, pistettin olutraati pystyyn. Alla pienet esittelyt arvon raadista. Kirjurina illan raadissa toimi eräs lukihäiriöinen bloginpitäjä, joten pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä.


Pita - Enemmän hyvien siiderien ystävä, mutta myös innokas oluiden maistelija, vaikka välillä maistaessa naama mutruuntuu samallalailla kun lapsella, joka maistee ensimmäistä kertaa jotain kirpeetä. Sahtilover!


Viivi - Ei juo oluita, mutta uskaltautuu joskus maistamaan. Parhaiten putoo siiderit, karpalolonkero ja drinkit.


Juuso - Sekajuoja, usein kuitenkin valitsee olutta. Kokeilee aina uutta. Juuson perusvarma valinta on vehnäolut.


Nasse - Sailyttää bissensä yleensä muovipussissa lattialla, vaikka tarjolla olisi tilaa jääkaapista. Juo siis juomansa usein huoneenlämpöisenä. Maistaa mielellään uusia, mutta tykkää eniten perusbissestä.

Ensimmäisenä raadin arvosteltavaksi joutui Stone's Ginger Joe (Erikoisuus, Englanti). Alkon kertoo siitä näin: Vaaleankeltainen, kevyt, makea, runsaan inkiväärinen, sitruksinen, mausteinen, raikas. Raadin arvio:


Pita - Haisee hyvältä. Tulee mieleen joulu, ihan ku limua.
Viivi - Maistuu simalta. Hyvää!
Juuso - Ihan limuu, mut ihan hyvää.
Nasse - Viiksekästä.

Seuraavana Leffe Blonde (Ale, Belgia). Kullankeltainen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, hedelmäinen, mausteinen, makean maltainen, hennon tervainen. Raadin arvio:


Pita - Iha OK.
Viivi - Yksinkertainen, niinku positiivisesti.
Juuso - Parempaa belge lageria.
Nasse - Ei kovin erikoinen mut ei pidä ollakkaan. OK.

Weihenstephaner Vitus Weizenbock (Vehnäolut, Saksa). Keltainen, samea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, kypsän hedelmäinen, banaaninen, kermatoffeinen, pehmeän yrttinen, aromikas.


Pita - Kivan värinen. "Liian hapokasta." Ihan ok.
Viivi - Hyvä tuoksu...
Juuso - Hyväähän tämä.
Nasse - Ihan VITUS jepa.

Brewdog 5 a.m. Saint (Ale, Skotlanti). Kuparinruskea, täyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, karamellimaltainen, sitruksinen, kukkainen, greippinen, kevyen pippurinen, runsas, pitkä.


Pita - Tosi hyvä tuoksu! Maistuu hedelmäiseltä.
Viivi - Hyvä alkumaku. Sen jälkeen maistuu saippualta.
Juuso - Tykkään! Mut ei niin hyvää kun Punk IPA.
Nasse - Ei paha, eikä huono.

Schneider Weisse Unser Aventinus (Vehnäolut, Saksa). Ruskea, samea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, miedosti humaloitu, kypsän hedelmäinen, hennon herkkusieninen, kevyen banaaninen, lämmin.


Pieta - Hyvää, vähän sahtimainen.
Viivi - Näyttää kuravedeltä. Hyvää. Rauhallinen.
Juuso - Paksu ja tiivis vaahto.
Nasse - Awesome!

St. Peter's Cream stout (Stout&portteri, Englanti). Kahvinruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, suklaamaltainen, maitokahvinen, mämminen, lakritsinen, hennon salmiakkinen, vivahteikas.


Pita - Paahteinen. Ihan hyvää suklaan kanssa.
Viivi - Jälkimaku kuin yskänlääke... yäh.
Juuso - Tuoksu on ihan hyvä.
Nasse - Ei niin paha miltä näyttää.

Meillä oli myös pari siideriä, mutta jostain syystä vaan toisesta tuli otettua kuva. Henry Westons Vintage Perry (Englanti). Puolimakea, hapokas, kypsän päärynäinen, sitruksinen, kevyen mausteinen.


Pita - Tuttu juttu. Parasta perryä.
Viivi - Hyvä kellarin maku. Aika vähän maistuu perryltä.
Juuso - Hyvää päärynäsiideriksi.
Nasse - Nojaa.

Thatchers Green Goblin (Englanti). Puolikuiva, hapokas, kypsän omenainen, kevyen tamminen. Tästä ei ollu kuvaa, vaikka olis ollu hieno etikettikin. Kuvan voi käydä tsekkaamassa TÄÄLTÄ.

Pita - Ei maistu kellarista.
Viivi - Vähän mautonta.
Juuso - Liian makeeta.
Nasse - Sopii tasotteluun!

Sitten siirryttiinkin omiin juomiin. Nasse halusi vielä kerto oman arvostelunsa Heinekenistä. Hedelmäinen, lievästi paahtunut, vaahtokarkkinen, vivahteikas syksy, kesän mennet lumet, tuoksu vastaleikattu nurmikko, suklainen.....

Maisteluiden ohessa tarjottiin niitä muikkuja. Onnistui ihan hyvin, vaikka ei ollukkaan muurikkaa ja oikeeta tulta. Niiden lisäksi oli paistettuja perunoita ja valkosipulikastikettä. Sopi ihan hyvin juomien kanssa, varsinkin vaaleiden juomien. Jälkkäriksi oli suklaata, jonka voi jostain kommentista päätelläkin.





Loppuillasta Viivi ja Nasse houkutteli meijät vielä Jyväseen. Siellä oli Janne Hurmeen keikka. Mä olin ihan nevahööd siitä. Muut ties yhden biisin. Ei oltu Jyväsessä kovin pitkään, kun ei se musa oikein iskenyt ja alkoi muutenkin väsyttää. Tais olla Janne Hurme aika suosittu kun en oo varmaan ikinä nähny Jyväsessä niin paljon porukkaa. :D Yöllä oli törkeen kylmä, onneks kotiin ei oo pitkä matka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti