23.2.2014

Muistot jää. Lepää rauhassa.






"Oon onnellinen vaeltaja / Käyn maailmasta parenpaan 
Ei siellä tuskaa vaikeuksia / On kirkas määrä matkallain

Saan nähdä Isän taivaallisen / Ei enää tarvis harhailla 
Käyn yli viran voittajana / Ja olen vihdoin kotona"

Eilen, lauantaina 22.2.2014 lähti meidän Ukki paremmille maille 85 vuotiaana. Pari päivää sitten Ukki meni taas vähän huonompaan kuntoon ja eilen illalla nukkui rauhassa pois meijän vanhempien hyvästien jälkeen. Oikeestaan paremmin ei olis voinut käydä, rauhallinen siirtyminen parempaan paikkaan. Surettaa aika rankasti, mutta myös helpottaa. Ukki ei tykännyt olla sairaalassa. Asiat eteni kuitenkin sen verran nopeesti, että Ukki ei onneksi joutunu siellä ihan kauheen kauaa viettää. Ei tästä oo kun pari kuukautta kun kaikki oli vielä ihan okei. Nyt on vaan niin outoa ajatella että Ukki on poissa. Ei se läheisen ihmisen menettäminen oo koskaan helppoa. Nyt mua myös mietityttää miten mun vanhemmat pärjää. Jos tää kolahtaa mulle jo näin niin miten sitten muilla.

Hyvät muistot jää. Ukki oli hieno mies. Aina positiivinen, suvaitsevainen, hyvä tyyppi. Muistan kun lapsena oli aina kivaa käydä yhessä kalassa mökillä. Välillä oltiin pitkään vaan hiljaa ja tuijotettiin silmä kovana nytkähtelevää ongenkohoa. Jos kalaa ei meinannut tulla, oli Ukilla loru joka piti sanoa kalaonnen lisäämiseksi. Sen saman lorun sanon edelleen aina mielessäni kun oon mökillä kalassa. Vanhemmalla iällä ollaan käyty mielenkiintoisia keskustelua millon mistäkin maailmanmenosta. Kaiken tän muistelu ja muutkin jutut saa kyyneleet aika hyvin silmään. Ei voi muuta sanoo kun että haikeelta tuntuu. Mut tää kuuluu vaan elämään.

Ukki 



4 kommenttia:

  1. Aika huono tilanne sulla ku kerjäät huomiota jopa ukkis kuolemalla.. ja ihan turha selittää jollain "muiston kunnioittamsella", koska sitä täs tekstis ei oo ollenkaan, ja vaikka olisiki niin tälläseen muutenkin turhaan ja pinnalliseeen blogiin se ei kuulu. Hävettää sun puolestas ettet osaa edes surra rauhassa vaan pitää siitäkin ilmoittaa kaikelle kansalle.
    Viis siitä että ehkä hieno mies on kuollut, mutta kiinnittäkää huomionne pitan suruun ja menetykseen ja menkää säälimään hänen korkeuttaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kamalin kommentti mitä oon ikinä lukenut. Hävettää helvetisti että sinunlaisia ihmisiä on olemassa!
      T. Aamulla mummia hyvästelemään.

      Poista