5.2.2014

Phuket 20.-26.1.2014

Noniin nyt alkaisi maratoonipostaus reissusta. Päätin pätkiä kaiken kolmen eri postaukseen, olihan meillä kolme eri kohdettakin. Aloitetaan ekasta viikosta Phuketissa. Meillä oli majoitus ihan läheltä Kata beachia, Kata Orient housesta joka kulki myös nimellä Baan Nueng Kata. Huoneet oli pienet,  mukavat, siistit, modernihkot bungalovit lasisilla seinillä ihan uima-altaan vieressä. Kiva mesta kaikinpuolin.





Kata beach

Hengattiin aika paljon Katalla, varsinkin iltoja vaikka paivät saatettiinkin viettää muualla. Heti ekana päivänä piti mennä testaamaan oma ranta. Vesi oli kirkasta ja hiekka ihanan valkoista. Alla sekalaisia kuvia Katalta viikon ajalta. Oltiin aika paljon koko porukalla yhdessä Päivin ja Luukaksen kanssa mut välillä myös kaksisteen.
















Kata Noi beach

Yhtenä päivänä lähettiin viereiselle Kata Noi beachille. Mentiin sinne tuk tukilla. Vesi ei ollut siellä ihan niin kirkasta kuin Katan rannalla, mutta kun lähti kallioille vähän pitemmälle rannasta, löytyi ihanan kirkasta vettä ja pääsi snorklaamaan. Kata Noi oli paljon rauhallisempi kuin isompi Kata beach. Auringonlaskut kaikilla rannoilla oli ihan super ihania ja tunnelmallisia. Niitä tuli jokunen reissun aikana ihasteltua.












Phuket Town

Yhtenä vähän pilvisempänä päivänä päätettiin Juuson kaa pitää rannaton päivä, että ihokin saisi vähän levättyä kovalta auringonpaisteelta. Lähettiin käymään Phuket Townissa, jonne oli parisenkymmentä kilsaa matkaa Katalta. Mentiin paikallisella dösällä. Sieltä oli kiva katella paikallista menoa matkan varrella. Phuket Townissa hengailtiin ilman erityistä päämäärää. Monet taxikuskit yritti ehdotella kauppakeskus kierrosta, mutta ne ei oikein meitä napannut. Käytiin kahvilla ja syömässä reissun paras pad thai.








Torstain markkinat

Samana päivänä Phuket Townin reissun kanssa, oli meijän omilla huudeilla markkinat joille eksyttiin ihan sattumalta. Siel oli paljon hyviä ruokajuttuja ja myös shopattavaa. Hinnatkin oli vähän alhaisemmat kun katuputiikeissa. Mä ostin parit aurinkolasit, jotka ei montaa euroa maksanut. Maistettiin myös ekaa kertaa ötököitä. Se oli meillä tän reissun toivolistalla, että pääseen maistamaan. Otettiin heinäsirkkoja. Ne oli hyviä! Samaan pussiin eksyi myös muutama erilainen toukka, nekin oli ihan jees. Hyvää snäksiä.




Patong beach

Viikonlopun alkaessa käytiin katsastamassa porukalla Patong beachin iltameininkejä. Käytiin Bangla roadilla parissa eri baarissa drinksulla. Ihan erilaista meininkiä kun Katalla. Oli hauska päästä välillä vähän räiskyvämmällekin alueelle. Musta soi joka paikassa täysillä ja kaduilla hengaili monta kaunista Lady boyta. Myös itse biitsillä oli menoa myös illalla. Pieniä ilotulitteita ja ilmaan päästettäviä lyhtyjä.






Nui beach

Ekan viikon ykkösbiitsiksi valikoitui Nui beach, jonne mentiin pitkähäntäveneellä päiväksi. Ranta oli tosi pieni ja aika rauhallinen. Vesi oli superkirkasta ja sukeltaessa löytyi hienoja kaloja ja vähän koralleja. Juurikin näitten äsken mainittujen asioiden takia, Nui beach oli magein ranta. Pientä miinusta siitä, että aurinkovarjon ja rantaviltin vuokraaminen oli muihin rantoihin verrattuna aika kallista, eikä ilman niitä siellä saanut olla.







Karon beach

Viimeisenä päivänä oltiin taas Juuson kanssa kaksin. Illalla käytiin katsomassa viereistä Karon beachia, jonne pääsi helposti kävellen Katalta. Karon oli vähän vilkkaampi ja ranta paljon pidempi. Uimassa ei käyty.





Phuketista jäi ihan hyvä fiilis. Hinnottelu tosin ärsytti. Tinkiminen oli välillä tosi vaikeeta ja raastavaa, kun Phuketissa käy paljon venäläisiä turisteja, jotka ei jostain syystä harrasta tinkimistä lähes ollenkaan ja maksaa usein ekaksi pyydetyn hinnan, joka on aivan liian yläkanttiin maan hintatasoon nähden. Ruoka ja hyvää ja halpaa varsinkin kun söi katukeittiöistä. Niissä syötiin eniten. Löydettiin muutamia hyviä alueita, jossa ei ollut ihan niin paljoo turisteja ja ruoka perinteisempää thaimaalaista. Turistipaikoissa oli usein vähän tingitty mausteiden käytössä, varsinkin tulisten. Käytiin me myös muutaman kerran ihan ravintolassakin syömässä. Meitä vähän naurattin kun täysimmät raflat oli aina jotain pizzapaikkoja tai steak houseja. Ite ei käyty sellasella kertaakaan, kun samaa stuffia saa ihan suomestakin.

Viikko meni nopeesti, mutta se ei haitannut kun tiesi että matka jatkuu vielä toisen viikon!

2 kommenttia:

  1. Hei! Toivottavasti vastaat vielä näin vanhaan kirjoitukseen, löysin blogisi etsiessäni tietoa tulevasta matkakohteestamme. Kuinka pitkä matka katalta oli nui beachille pitkähäntäveneellä?:) minulla on paha merisairaus eli mikään yli puolen tunnin matka suuntaansa ei tule kysymykseen ja se rajoittaa jonkin verran saarille menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Toivottavasti vastaus vielä kerkee näin parin päivän viiveellä. :D Muistaakseni se ei ollut kovin pitkä matka. Noin vartin verran ehkä! Max se puoli tuntia. Jos matkaa haluu lyhentää kannattaa varmaan hypätä paatin lyytiin Kata Noi beachilta, kun se on vähän lähempänä Nuita. :)

      Poista