11.9.2016

Kesän To-Do listan tsekkaus

Kait se olis aika taas vähän miettiä mennyttä kesää 2016. Keväällä listasin ajatuksia tulevasta. Kesällä aijon... 

Kalastaa. Jep! Tänä kesänä tuli tehtyy vähemmän ns. pikapistoja lähialueelle. Reissut sijoittui kauemmas ja niihin tuli ehkä panostettua enemmän. Ainakin niitä suunniteltiin enemmän ja vei kauemmin aikaa.

Nauttia luonnosta. Ei oo paljoo vaadittu. Luonnosta tulee jossain määrin nautittuu ihan joka päivä. Lenkillä, matkalla töihin yms. Kesäisin se on niin helppoo kun voi olla enemmän ulkona.  


Käydä mökillä. Kaks kertaa tuli käytyä. Vähän aikaisemmin kesällä ja juhannuksena.

Viettää juhannusta mukavissa tunnelmissa. Juhannuspäivänä Pertunmaa vaihtu Läsäkosken kuohuihin. Samalla tuli harrastettua muutakin kesäkivaa kun kalastusta. Esimerks kaveriden kanssa saunomista ja uimista. Se oli niin kivaa! Varsinkin kun sattu vielä ihan mielettömän hyvät kelit. Kunnolla lämpöö ja aurinkoo. Kalastuksellisesti ne oli hanurista, mut kesähengailuun ihan parhaat.


Fiilistellä pääskysiä. Siinähän niitä lenteli lauleskeli!

Fiilistellä nättejä kaloja. Harjuksia tuli harmittavan vähän, mut koko kesän kruunas mun kaks upeeta lohta!


Puuduttaa persausta autossa. Sehän puutui. Kesän ekalla pidemmällä reissulla tuli ajettuu noin 3500km ja toisella noin 3000km... Siihen vielä päälle kaikki muut reissut päälle. Auto on aika tuttu paikka...

Hengata pihalla ja vaikka grillata. Tätä tuli harrastettua pariin edelliseen kesään verrattuna vähän enemmän. Esimerkiks mun 26v. synttäreitä vietettiin grillaten ribsejä. Paras synttärikakku ikinä.


Kerätä (syödä) marjoja. Jäi lopulta aika vähäiseksi! Kun täällä meillä päin alkoi olee mustikoita, olin itte just pohjoisessa, eikä siellä vielä mitään kasvanu. Kerkeiskö vielä marjamettälle? Tai sienimettälle?

Syödä lettuja. Khyl. Lettuja iloon, lettuja suruun. Lettuja isolla porukalla, lettuja pienellä porukalla. Letut on parhaita. Lisäks vielä Oulun Pannukakkutalo. Kaksi kertaa...

Käydä Ruotsissa ja Norjassa. Ruotsiin osuttiin vähän huonoon aikaan kalastuksellisesti. Norjassa käytiin kahdesti. Skandinaviassa matkailu on aika siistii hommaa. Naapurimaat on niin erilaisia.


Kokata trangialla. Hiukan vajaa kolmisen viikkoa pelkkää trangiamattöö. 

Valvoa pitkälle yöhön. Check! Pohjoisen valoisat yöt. Parasta. Kivaa myös ihan täällä etelässäkin.

Nukkua autossa. Niin paljon, et sitä ei nyt tarviis hetkeen enää harrastaa. Välillä tuli vaihdettua telttaan.Näiden lisäks tuli podettua kaukomatkakuumetta, kriiseiltyä skidisti aiheesta "mitä haluun elämältä", nautittuu hullusti lenkkeilystä, juotuu ehkä karmeimmät kännit yli kakskymppisenä, tehtyy palkattomien lomien välissä paljon töitä. Työkuvakin vähän vaihtui. Lisäks musta tuli täti. Kauheen lyhyt kesä jotenkin, mut ei sillein et harmittais. Kaikissa vuodenajoissa on jotain hyvää ja omat kivat puolensa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti