5.10.2016

Vapaapäivä himassa

Viime viikonloppu meni aika railakkaissa merkeissä Kotkassa. Vikat päivät kun pääs kalastaa lohta ja sen jälkeen Kotkalaisten opastamana kaupungin yöhön... Olin ihan vartavasten ottanu siihen kolme päivää vapaata, kun vielä extrasoppari voimassa ja vapaat omissa käsissä. Nyt asia on toisin ja vapaista päättää joku muu. Tälle viikolle ne osu tosi nopeesti edellisten vapaiden jälkeen. En mä kerenny olla ku kaks päivää töissä. Nyt vietän kahta vapaata. En valita, sauraava vapaa onkin sit vasta ens viikon puolella.

Vapaapäivä alkoi ihan perusmeiningeillä, eli salilla. Jalkatreeni, lemppari. Muuten hyvä sali, mut hermo meinas välillä mennä kun Spotify pätki siellä bunkkerissa. Ilman hyvää musaa ei vaan pysty yksin treenaa! Loppupäivä menikin vaan himassa ilman meikkiä ja mitään suurempia suunnitelmia. Alkuun olin kelannu et yritän nähä jotain tyyppejä, mut himahengailu yksin vei sit voiton.  Sen päälle en joskus ymmärtäny yhtään. Aina piti olla menossa. Nykysin se on jopa ihan kivaa välillä. Muumi naamatäällä hei!


Mä olin päättäny, et tänään on pakko siivota... Kämppä oli räjähtäny ihan käsiin taas vaihteeks. Se sai kuitenki oottaa kun mulla oli mukavampaa tekemistä. Pyry lahjotti Pleikka kolmosen tähän huusholliin jonkin aikaa sitten. Mä olin jo pitkään haaveillu, et olispa kiva käyttää taas Netflixiä jos pystyis kattoo isommalta ruudulta. Nyt se on mahdollista sen pleikkarin kautta, jeee! Netflixistä löytyy paljon hyviä dokkarileffoja/sarjoja. Eilen katoin Twisted Sisteristä kertovan dokkarin. Aivan parasta. We are Twisted fucking Sister!!! Kyllä mä vielä illalla siivosinkin. Perus meitsiä taas, ku ketään ei oo vahtimassa, mulla menee siivoukseen kolmesta neljään tuntii. Ei sillä et siivoisin jotenki perusteellisesti, vaan säädän välissä kaikkee muuta. :D Välillä katoin koneelta Vain Elämää, uusimmat Facebook päivitykset, välissä taas muutama tavara paikoilleen. Perus settii.

Eilen vietettiin kansallista korvapuustipäivää. Mä en ollu aijemmin kuullu koko hommasta, ihmetelly ja naureskellu vaan kun kalenterissa lukee Kanelbullensdag (SE). Pitkin päivää Instagramissa alkoi näkyy pullakuvia hästägillä kansainvälinenkorvapuustipäivä, joten päättelin että varmaan tää juttu on levinny Suomeenkin. Teki mieli itekkin lopulta osallistuu. Mähän en oikein ikinä leivo... En tykkää siitä hommasta, enkä myöskään pahemmin tykkää yleensä lopputuloksesta. Eilen päätin kuitenkin repästä ja leipoo pitkästä aikaa. Vähän erilaisia puusteja tosin... Nää oli gluteenittomia ja täysin kasviperäisiä. Ja ihan saakelin hyviä.


Ulkonäkö ei oo ihan sama kun perinteisissä puusteissa, mut maku yllättävän lähellä. Ainoona yhdistävänä tekijänä on kardemumma ja kaneli. Taikina on tehty mantelijauhoista, kookossokerista, banaanista ja kookosöljystä. Täytteeksi taatelia ja siihen kaikki tarvittavat mausteet. Reseptin löysin hakusanalla terveellisemmät korvapuustit. :D Pitäis kokeilla enemmän jotain vegaaniherkkuja.

Tänään on vielä vapaata. Suunnitelmana on lähtee pitkästä aikaa merelle kalaan, jos vaikka löytyis haukia. Viimeisimmät kalareissut heinäkuun jälkeen on kaikki suuntaunu joelle. Ihanaa päästä pitkästä aikaa merelle. Siellä on aina vaan ihan erilainen tunnelma kun missään joella. Molemmissa on puolensa, mut kyl mä oon ehdottomasti enemmän meri-ihminen. Lapsesta lähtien se on ollu mun juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti