6.11.2014

Ei täs kummempii

Nää päivät vaan menee kauheeta vauhtii ja tuntuu että ei edes oo mitään järkevää bloggailtavaa. Tää on varmaan eka syksy koskaan, joka tuntuu menevän kauheeta vauhtii. Justhan oli syyskuu ja nyt mennään jo marraskuussa. Hyvä näin. Vähän jo hirvittää kuitenkin talvi. Yleensä sitä aina odottaa, että tulee lunta mut nyt on vähän toisin. Kun tulee lunta, ei pääse enää kalaan joten vois olla vielä hetken aikaa tulematta! Kalahommat on tuntunu tosi mukavilta viimeaikoina. Ollaan käyty pari kertaa merellä ja se on ollu kivaa. On jotenkin niin mageeta seistä rantakalliolla heittelemässä kun pauhaava meri hakkaa jalkoihin. Se rauhoittaa.

Nää kalajutut on myös poikinu ihan kivoja juttuja. Pistettiin pystyyn Katrin kanssa facebookiin sellanen perhomimmien ryhmä. Ollaan saatu sinne ihan kivasti porukkaa. On niin siistii jakaa kokemuksia tästä harrastuksesta sitä yhtäpaljon fiilistelevien tytsyjen kanssa. Meillä on jo pari tapaamista sovittuna. On jännää miten joidenkin tyyppien kanssa jutut lähtee vaan luistaa vaikka ei oikeesti edes tunneta. Just tällästä mä oon jo pitempään kaipaillut, rentoo meininkiä ja uusia tuttavuuksia. Sellasta yhteisöllisyyttä.


Muutenkin fiilikset on aika hyvät kaikkeen. Oon nyt kentällä taas hommissa ja vaikka se välillä rassaa, on nyt menny ihan kivasti. Jopa niihin asioihin, joista mä yleensä täällä pasaan (ihmisten työmoraali ja laiskuus) on alettu ottaa kantaa. Jospa pikkuhiljaa saatais toi homma taas toimimaan kunnolla kaikken osalta.

Siitä kun lopetin e-pillereiden kiskomisen, on nyt reilu kuukausi. Musta tuntuu et sekin on jotenkin vaikuttanu mun virkeyteen. Jaksan jotenkin paremmin ja oon positiivisemmalla fiiliksellä, ei väsytä niin paljoo. Mä en ees tavallaan halunnu uskoo, että lopettaminen edes mitenkään tollein vaikuttais, mut kai se on vaan pakko myöntää. Ei ne napit tainnu oikeesti olla mua varten. Ja mitä ihmettä, mun hajuaistikin on palautunut niiden jälkeen. :D


Kävin viime viikolla vihdoin lääkärissä vatsaongelmien takia. Sinne oli vähän jonoa, jouduin venailee reilun kuukauden että aika koitti. Lääkäri epäili heti keliakiaa, mutta arveli että tuskin verikokeissa mitään näkyy kun oon jo valmiiksi ollut gluteenittomalla keväästä saakka. Tästä ei kuitenkaan tullut mitään moitteita, joita pelkäsin. Olin kuitenkin aloittanut viljojen karsimisen ihan omin päin. Samalla otettiin myös muitakin verikokeita. Tulokset tuli alkuviikosta. Niinkuin epäiltiin keliakian vasta-aine testistä ei saatu mitään irti. Lääkäri kuitenkin käski jatkaa samalla gluteenittomalla linjalla, koska oireet viittaa niin hyvin viljaongelmaan. Vaihtoehtona oli myös syödä jonkun aikaa viljoja normaalisti ja mennä testeihin uusiks, mut lääkäri sanoi että turha on alkaa leikkii terveydellä kun saan kuitenkin niin ison helpotuksen gluteenittomasta ruokavaliosta. Hemoglobiinikin oli noussu normaaliksi. Myös kilpirauhasarvot oli kohentunu edellisestä kevään mittauksesta. Sillonkin ne oli viiterajojen sisällä, mut nyt paljon paremmat! Oon kuullu että keliakialla ja kilpirauhasen ongelmilla on usein yhteyttä.

Hah, kun aloin kirjottaa tätä postausta, oli keli ihan jees. Just kerkesin sanoo että toivottavasti ei tuu lunta ja nyt sieltä tulee snögää taivaan täydeltä.... :D No eipä toi varmaan mihinkään jää kun kelit taas lämpenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti