4.11.2015

Praha part. 2: Päivä eläintarhassa

Takaisin taas Prahan pariin. Me ei hirveesti tutkittu etukäteen mitä haluttais tehdä, ainoo jo himassa lukkoon lyöty suunnitelma oli eläintarha. Jo tavoillemme uskollisena herättiin kolmantena päivänä, eli maanantaina, aikaisin ja lähettiin liikkeelle jo hyvissä ajoin. Ekaks otettiin Zizkovista bussi lähihimpänä olevalle metrolle. Muutama pysäkinväli kuljettiin metrolla ja sitten vaihdettiin taas bussiin, joka vei ihan eläintarhan porteille. Keskustasta olis menny myös joku lautta, vähän samalla tavalla kun Korkeasaareenkin, mut se olis suunnilleen tuplannu sisäänpääsyn hinnan. Julkisilla on mukavaa kulkea ja rahaakin säästyi ees vähän.


Eläintarha oli hullun iso. Portilta ostettiin muutamalla korunalla alueen kartta ja lähettiin tutkimaan. Oli erilaisia osioita, täytyi vaan päättää mihin suuntaan lähtee, sitä ei ollu merkitty karttaan. Paikalla oli meidän lisäks muutamia koululaistyhmiä ja jonkun verran muita turistejä. Veikkaan että kesällä paikka on aika täynnä.

Löydettiin hirveesti kaikkia erilaisia lintuja. Mä olin siitä tietty ihan fiilareissa. Parasta eläntarhoissa on just kaikki siistit linnut ja vesieläimet.  Prahassa olis ollu myös akvaario, mut se jäi tällä kertaa käymättä kokonaan.

Myös kaikki matelijat on aina kiinnostavia. Gorillojen parissa vietettiin eniten aikaa. Niitten toilailuja oli hauskaa seurata. Niillä oli alkamassa ruokinta ja ne oli varmasti ihan tietoisia asiasta.... :D
Jälleen kerran päivän aikana sai kävellä ihan pirusti. Osa eläintarhasta oli rakennettu sellasen kukkulan päälle. Sieltä oli ihan mukavat maisemat ympärille. Syksyisen kaupungin värejä oli kiva kattella.
Kierrellessä tuli vähän sellanen katselaähky. Loppuvaiheessa ei enää jaksettu kauheesti jäädä pällistelemään mitään kunnolla, kun nälkäkin tuli ja ajatukset siinä miten koko mestasta pääsee pois. :D Katteltavaa oli siis tosi paljon ja aika meni nopeesti. Koko puiston kiertämiseen meillä meni noin 6h.

Eläintarhasta lähettiin taas lähemmäks keskustaa ettimään ruokapaikkaa. Alkuun bussilla ja sitten vaihdettiin sporaan. Mentiin taas Vanhankaupungin vastakkaiselle puolelle, tällä kertaa Hradcanyn alueelle. Sinne ei kuitenkaan jääty syömään, kun hinnat näytti olevan monessa paikkaa hieman korkeempia mihin oltiin totuttu. Muuten alue näytti tosi kivalta ja päätettiin tulla sinne uudestaan vähän paremmalla ajalla ja ilman kauheeta nälkää. Ruokapaikka löytyi lopulta Mala Stranasta, eli aika lähelta kuitenkin.

Myöhemmin illalla käytiin vielä baarissa. Tää ilta venyi kaikista pisimmäksi, oltiin ehkä kympin aikaan takas hotellilla, wuhuu! Mä olin jo edellisenä päivänä bongannu Mala Stranasta Shadow Cafe nimisen baarin. Mentiin sinne kun se näytti jännältä. Jännää siellä olikin, viereinen jätkäporukka poltteli vissiin pilveä, ainakin jointtien koosta ja hajusta päätellen. Ihmeteltiin tätä, mut pienen googlailun jälkeen selvis, että se ei kait oo ees laitonta Prahassa. Pieniä määriä voi pitää hallussa.Vähän samaa aihetta sivuten, toinen mikä meitä hämmästytti oli se, että lähes kaikissa baareissa, ravintoloissa ja kahviloissa sai polttaa. Se tuntu ihan hassulta, kun Suomessa se on ollu jo pidemmän aikaa kielletty. Monesta raflasta kuitenki löyty yleensä myös savuton puoli ja aina ravintolaan mentäessä kysyttiin että poltetaanko ja sitten ohjattiin oikeeseen paikkaan. Se on ihan mukavaa kun meistä kumpikaan ei polta, eikä syöminen savun keskellä oo hirveen siistii. Välillä savutommat paikat oli kaikki käytössä, sit joutu hengaamaan normipuolella.

Illalla tuli taas uni vähän liian hätäseen. Miks aina piti väsyttää niin paljon? :D Hotellin isot pehmeet tyynyt on petollisia. Niihin kun päänsä hetkeks laskee, ei siitä oo enää paluuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti