23.5.2016

Kesän To-Do lista

Oon jokavuosi kirjottanu ylös juttuja, jota kesällä olis kiva tehdä. Parin viimevuoden suunnitelmat on ollu hieman ykspuolisia kun pääjuttuna on ollu vaan kalastus. Edelleen kesä jatkuu samoissa merkeissä, mutta aattelin silti vähän jäsennellä toiveita liittyen kesään. Se on ihan just täällä! Kesällä mä aijon...

Kalastaa. Se nyt on selvää!

Nauttia luonnosta. Menee kalastuksen ohessa. Kaipaan myös kauheesti vaeltamista, mutta saa nähdä milloin pääsee seuraavan kerran. Olis kivaa lähtee kaveriporukalla johonkin skutsiin.

Käydä mökillä. Kyllä nyt ainakin kerran kesän aikana olis päästävä möksälle.

Viettää juhannusta mukavissa tunnelmissa. Varattiin Juuson, Hannan ja Viljamin kanssa kalastusluvat/majoitus Läsäkoskelta, Mikkelin läheltä. Ollaan siellä pari yötä. Sitä ennen oliskiva käydä siellä omallakin mökillä. Olis ainakin ihan matkan varrella.

Fiilistellä pääskysiä. Pääskysten ääni = kesä.

Fiilistellä nättejä kaloja. Harjukset on niin kauniita. Upee selkäevä. Niin on myös taimenet, lohet, raudut...

Hengata pihalla ja vaikka grillata. Perus kesähengailu kaupungissa tai puistoissa on jääny vähemmälle tän kalastusharrastuksen myötä, kun luonnossa tulee oltuu niin paljon. Täytyy pitää hengailupäivä siis!


Puuduttaa persausta autossa. Sitä on taas varmasti tuhansien kilsojen verran tiedossa. Automatkustamisessa on tunnelmaa. On jännää ajaa Suomen halki ja kattoo kun maisemat vaihtuu vähemmän asutuiks ja yöt muuttuu yöttömiksi mitä pohjoisemmaksi mennään.

Kerätä (syödä) marjoja. Mustikat on niin best kun ne noukkii suoraan puskasta suuhun. Tulee ähky...

Syödä lettuja. Parasta herkkua. Mansikkahillolla! Täytyy taas ajaa Oulun kautta ja käydä Pannukakkutalossa...

Käydä Ruotsissa ja Norjassa. Pohjoismaat suuntana taas.

Kokata trangialla. Pietan ja Juuson säästömatkoilla ei paljon ulkona syödä (paitsi Pannukakku talossa). Eräruoka maistuu niin hyvältä, vaikka oliskin jotain ihme sörsseliä.

Valvoa pitkälle yöhön. Se on Lapissa niin hienoa, kun yötä ei tuu ollenkaan ja rytmi menee ihan sekaisin.

Nukkua autossa. Säästömatkoilla ei myöskään kauheesti pääse majoittumaan muuten kuin autossa tai teltassa. Corollasta tulee taas matkoiluauto. Myös teltta lähtee messiin, mut ei sitä aina jaksa kasata.


Sellasta tälle kesälle. Täytän vuosiakin taas muutaman viikon päästä. Sitä olis kiva juhlistaa vaikka grillaamalla. Muuten ei niin väliä, mut ainakin saa hyvin syyn grillata. :D Vielä neljä viikkoa olis duunia tällä samalla kaavalla, jota ollaan nyt elelty puolisen vuotta. Sitten koittaa "vapaus". Eli vähemmän vuoroja, lyhyemmät työpäivät ja vapaus valita milloin ottaa töitä. Mä en malta odottaa... Oon niin loppu tällä hetkellä koko hommaan. Mulle ei vaan sovi se, että oon yhessä paikassa pitkään kerrallaan. Kaipaan vaihtelua. Onneks kohta pääsee hölläämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti