13.8.2014

Muutama päivä Kuusamossa

Heti seuraavana päivänä Pyryn juhlista lähdettiin reissuun. Yö meni pyöriessä sängyssä, kuumuus ja reissujännitys sai unihiekat tiehensä. :D Lähettiin vähän kuuden jälkeen ajamaan, mä olin ekassa ajovuorossa. Oli ihan mukavaa ajaa tyhjiä teitä kun oli niin aikainen. Mikkelin tienoilla vaihdettiin kuskia ja sen jälkeen aina muutamien satojen kilsojen välein. Mä en ite ainakaan jaksa ajaa kovin pitkiä matkoja putkeen.



Ajosää oli aika helteinen, auto muistutti huonosti lämmitettyä saunaa. Vanhan auton ilmastointi ei oo ihan parhaimmasta päästä! Välillä piti pysähtyy maistelee mustukoita. Kun lähestyttiin Kuusamoa, piti varoa poroja.



Ajomatka Kuusamoon tai tarkemmin Kitkajoelle kesti rapsakat 13h. Hiacella kun ei viitti ajaa kun korkeintaan 90km/h. Jos vauhti nousee lähemmäs sataa, tuntuu kun ovet irtois paikaltaan. :D Ääni on ainakin just sellanen.

Tultiin Kitkajoelle illalla. Etittiin joen varresta mukava mesta ja laitettiin teltta pystyyn. Kalastettiin jo vähän leirimestan edustalla. Myöhemmin korkattiin pullo skumppaa, joka oltiin saatu Juuson äidiltä loman kunniaksi.



Edellisestä telttanukkumisesta mulla on jo pari vuotta. Se on mukavaa, teltassa nukkuu yleensä niin hyvin. Otettiin kolmen päivän kalastusluvat. Sen aikana kierrettiin eri paikoissa. Kelit oli hyvät! Välillä olis kyllä saanut olla ihan vähän viileempääkin. Kahlausvaatteissa hengaaminen on aika tukalaa helteellä! Myös kalat oli vähän nihkeitä kun vedetkin oli niin lämpimiä. No, ainakaan meijän ei tarvinnu palella.








Vikana iltana vuokrattiin pieni mökki Juumasta, Retki-Etapista. Se sijaitsee ihan Karhunkierroksen lähtöpisteen vieressä. Käytiin hieman tutkailemassa lähimaastoja. Veden yli menevä riippusilta oli magee!




Kalastettiin vika ilta ihan leirintäalueen läheisyydessä. Mulla meni vähän hermo rantakivikossa kompuroimiseen, joten keskityin enemmän kuvaamiseen. Lupien lopulla Juuso sai pienen kauniin taimenen.


Vikan yön mökki oli aika hyvä veto. Päästiin käymään leirintäalueella suihkussa ja mökissä sai hyvin järkättyä seuraavan kohteen tavaroita. Olihan se myös ihan muksaa nukkua sängyssä teltan ja auton jälkeen.


Saatiin ruuatkin tehtyä ihan hellalla omassa pikku mökissä. Gourmet illallinen... Spydäriä ja kivennäisvettä. :D


Kuusamossa vietetyn alkuviikon jälkeen jatkui matka. Taas oli vähän ajettavaa, reilu 500km! Eka pysähdys pidettiin jo noin sadan kilsan matkan jälkeen Kemijärvellä. Käytiin siellä syömässä ja pällistelemässä hoodeja.


Seuraavasti etapista lisää toisessa postauksessa! Kuusamossa oli mukavaa. Siellä olo oli vähän sellasta alkulämmittelyä seuraaviin kohteisiin. Mä en olis välillä jaksanu edes odottaa sitä että mennään vielä pohjoisemmaksi. Vaikka Kuusamoon onkin paljon matkaa, se ei vielä tunnu kovin pohjoiselta. Siistit maisemat oli kuitenkin ja oli kiva käydä piiiiiiiiiiiiiiiitkän tauon jälkeen. Toisessa blogissa myös Kuusamopostaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti