28.4.2017

10 vuotta treenaamista

Tänä keväänä tulee 10 vuotta täyteen kun alotin punttien nostelun salilla. Ihan tarkkaa päivämäärää en muista, mut jossain tässä näiden kevät kuukausien aikaan se oli. Luistelutaustasta johtuen mulla on aina ollu jalat ihan hyvässä kunnossa, mut yläkropalle en ollu oikeestaan koskaan tehny mitään. Ai kauheeta mä muistan vieläkin sen lihassäryn joka tuli ekan salikerran jälkeen. :D Haha, tuntu vissiin niin hyvältä et pakko oli jatkaa. Mä tykästyin treenaamisen heti ja rakkaus lajiin on vaan kasvanu kokoajan. Mun pisin tauko salilta on 3kk vuonna 2011. Mulla oli sinä kesänä niin paljon kaikkee juttuu meneillään, et päätin olla hetken treenaamatta. Kesän loputtua palasin taas salille ja jatkoin normaalisti. Välillä mulla on ollu sellasia 2-4 viikon taukoja, jos on ollu jotain Aasian matkoja tai kalareissuja. Tauot tekee välillä ihan hyvää, jos ne ei vaan veny liian pitkiksi.


Alotin treenaamisen Myyr-Bodyssa, joka oli silloin Myrtsissä. Myöhemmin se siirty Martsariin. Vuonna 2012 päätin vaihtaa salia Fitness 24/7 Martsariin. Siellä viihdyin reilun vuoden verran, kunnes palasin takasin Myyr-Bodyyn. Siellä mä käyn edelleen. Sen jälkeen kun lopetin e-pillerit syksyllä 2014 alkoi treenit luistaa jotenkin entistä paremmin. Jaksoin paljon paremmin ja pystyin lisää helpommin painoja. Myös palautuminen tuntui sen jälkeen helpommalta. Siitä lähtien treenaaminen on ollu entistä siistimpää, vaikka ennenkin siitä nautin.


Salitreenaus on auttanu mua jotenki hyväksyy itteeni viime aikoina paremmin. Mun on vaikee suhtautuu siihen, et kroppa muuttuu väkisin jotenkin kun ikää tulee enemmän. Kroppa ei vaan mitenkään voi näyttää samalta 17 ja 27 vuotiaana, vaikka kuinka niin toivoisin. Mun kroppa näyttää myös aina vähän erilaiselta riippuen siitä mikä aika vuodesta on. Se, et treenaus tekee musta fyysisesti paremman kuntoisen, auttaa jotenkin noiden muiden asioiden hyväksymisessä. Tällä hetkellä painan enemmän kun koskaan ja nyt mennään taas sitä aikaa vuodesta kun kroppa on jotenkin muutenkin vähän jumissa. Silloin on enemmän höttöä. Paino on jumittunut 60 kiloon.

Paino mulla pysyy suunnilleen samana aina, vaikka koostumus muuttuukin. Mä oon tällänen perus salimöllykkä. Höttöö vähän siellä ja täällä, mut alla lihasta. Olis kiinnostavaa tietää millanen kroppa paljastuis jos alkais diettaamaan. Mä en ihan tiedä mitä mä tällä hetkellä ajattelisin mun kropasta. Mulla on periaatteessa ihan hyvä olla, mut pieni kiristyminen vois olla paikallaan. Eiköhän se sieltä ittestään taas tuu kun kesä pärähtää kunnolla käyntiin. Kroppa toimii silloin kaikinpuolin paremmin! Pääsääntöisesti oon kyllä ihan ookoolla mielellä.


On hauskaa et treenaaminen on nykyisin aika in. Fitnesskisat nostaa suosiotaan ja terveellistä elämää hehkutetaan. Silloin kun mä alotin treenaamisen vallitsi muodissa vielä enemmän laihuuden ihannointi. Silloin tuli itsekin mietittyä sitä aika paljon ja välillä tuli himmailtua treeneissäkin, et lihakset ei kasvais liikaa... Samalla kuitenkin selasin aktiivisesti alan lehtiä ja pidin lihaksikasta kroppaa hyvän näköisenä. Minna Pajulahtea tuli seurailtua lehdistä aikoinaan ja siisti juttu olis myös Janni Hussi kun se voitti fitnessmalli kilpailun. Muistan myös kun bikini fitness teki tuloaan. Alkuun sitä jopa vähän paheksuttiin, tai sellasen kuvan mä ainakin sain. Nykysin sen suosio on kasvanu ihan hullusti! Välillä mullekin on tullu pientä poltetta osallistua johonkin lajiin. En kyllä oo yhtään kilpailuhenkinen ja tekisin sen lähinnä vaan mielenkiinnosta millaiseen kuntoon kroppansa voi saada ja miten se vaikuttaa mieleen yms. En tiedä kestäiskö mulla pää sit, koska mulla on kuitenkin olla kaikenmaailman probleemaa näiden asioiden kanssa. Tai ehkä se vois parantaa? En tiedä. Tällä hetkellä mulla ei kuitenkaan riitä aika kahteen "lifestyle" harrastukseen. Nyt mä panostan täysii luontoon ja kalastukseen, koska ne tuntuu hyviltä.

Nykyisin on paljon kaikkia fitnessbloggaajia yms, joita on helppo seurata. Treenivinkit löytyy youtubesta ja inspistä saa vaikka mistä. Se on tehny ittensä kehittämisestä tavallaan aika helppoa. Mä oon aina treenannu ihan yksikseen, eikä kukaan oo jeesaillua mua ensimmäistä salille tutustumiskertaa lukuunottamatta. Joskus mä vielä haluisin, et joku kattois mun tekniikat varmasti kuntoon ja antais uusia vinkkejä. Ehkä mä vielä joskus otan ittelleni jonkun PT:n. Olis kiva saada kaikki tekniikan varmasti kuntoon. Jossain vaiheessa kiinnostais myös kokeilla jotain vähän toiminnallisempaa kun pelkkä punttaus. Oon miettiny crossfitiä. Haluisin kehittää enemmän sellasta räjähtävää voimaa. Myös tankotanssia olis siistiä testata, se tekis varmaan ihan hyvää koordinaatiolle. Se onkin to-do listalla varmasti ihan lähiaikoina. Liikkuminen ja harrastaminen on ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti