26.7.2010

Tyyr de Murtsi

Lauantaina oli jännä heräää ku ei paistanukkaan aurinko, niiku nyt pitkään on paistanu. Hengattiin J:n luona pitkään tekemättä yhtään mitään. Ku saatiin ittemme kuntoon, lähettiin käymään Myyrmannissa. Ostettiin sieltä kanttarellejä ja käytiin Alkossa hakemassa niille sopiva viini, jota suositeltiin. Tultiin takas J:lle ja mä aloin kokata.


Tein sienistä kastikkeen ja lisäks oli tuorepastaa. En voi pistää tästä ohjetta, koska sellasta ei oo enkä jaksanu kirjaa kaikkee mitä laitoin. Heittelin mausteita vaan fiilispohjalta. Aluks paistoin sipuleita, sit lisäsin sienet ja silppusin paketillisen kalkkunaleikkeitä. (ne oli tosi halpoja ässässä!) Mausteina käytin valkopippuria, mustapippuria, suolaa, vähä sokerii, yrttejä ja valkoviinietikkaa. Laitoin mukaan myös tuorejuustoo ja kermaa.


Oli hyvää, mut viini olis saanu musta olla vähän kuivempaa, vaikka se olikin kuivaa. Syömisen jälkeen lähettiin käymään Lunassa, jossa oli meneillään jokavuotinen Tour de Myrtsi, jossa siis kierretään tietyssä järkässä Myrtsin baarit. Mä en oo ikinä ollu messissä. Mun käsitteekseni joka vuos sinne voi ostaa sellasii vippejä, joilla saa tarjouksia.
Mä otin Lunassa vaan teetä ja koska se ei ollu varmaan sinä päivänä kovin tavallista, sain sen ilmaseks, jeejee! Törmättiin tuttuihin, esimerkiksi Joonakseen, jota näkee nykyään aika harvoin ku se opiskelee Mikkelissä. Joonas oli yks mun isosista riparilla, ei oma mut kuitenki.


Joonas lähtee Koreaan vaihtoon. Ois niin siistii päästä moikkaamaan, kattellaan jos vaikka pystyis! Ei oltu kauheen kauaa Lunassa, ku sinne olis menny liikaa rahaa. Mentiin Jiin kautta loppuillaks meille hengaamaan.

Sunnuntaiks oli luvattu hyvää säätä ja meijän oli tarkotus mennä päiväks biitsille. Aamupäivä näytti hyvältä, mut sit ku päästiin hietsuun, meni ihan pilveen. Jäätiin kuitenki sinne siinä toivossa, et aurinko tulis, mut sit alkoki sataa ja lähettiin menee. Mentiin Tokoihinrantaan syömään meijän eväät. Käytiin myös kattomassa Cafe Pirita, mut ei jääty sinne koska olis ollu kiva olla terassilla, mut sää oli vähän nihkee ja siellä oli aika kallista.

Mentiin sit Cafe Harlekiiniin, jossa oli halpaa ja ihan kiva olla. Nähtiin myös Lotta sattumalta. Se oli jännää, oltiin just puhuttu, et oltais voitu mennä Lotalle kahville ja sit se tytsy käveleekin yhtäkkii nurkan takaa!


Hukkareissun jälkeen mentiin salille. Mua väsytti ihan sikana, mut sain kuitenki kaiken tehtyy. Lähin salilta, kävin kaupassa ja pikasesti suihkussa ja menin katsastamaan Saran ja Niken kämpän. Se oli kiva! Oli myös kiva nähä pitkästä aikaaa. J tuli kans myöhemmin käymään. Lähettiin vasta myöhään illalla veke.

Nyt mä yritän saada itteleni harjottelupaikan syksyks. Illalla mennään juhlistamaan Henkan ja Riikan synttäreitä. Täytyy kohta alkaa kortinväsäys hommiin!

Mä lähin viikon päästä riparille. Kesä on menny aika nopeesti. Onneks sitä on kuitenki viel jonkun verran jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti