12.8.2015

Johonkin talvella?

Taas sama vanha aihe. Matkat. Telkkarissa mainostetaan jo ens talven lomia ja mullakin alkaa pikkuhiljaa mieli siirtyy siihen suuntaan, vaikka kesää nyt näyttääkin olevan vielä jäljellä. Mä olin jotenkin asennoitunu niin että kun tullaan Lapista takas, alkaa syksy. Ei näköjään ihan menny niin. Nyt pitää yrittää nauttia näistä viimeisistä kesäkeleistä. Siltikin selailen jo lentoja eri kohteisiin. Matkahaaveilu on vaan niin kivaa. Mietittiin Juuson kans jo vähän sellastakin että lähettäis johonkin käymään jo tässä syksyn aikana. Vaikka jossain Euroopassa. Ei olla yhessä reissattu kun Aasiassa. Saattaa kuitenkin olla et säästetään ne rahat ja satsataan reissuun sitten taas talvella 2016. Kaikkia ideoita on kivaa heitellä ilmaan ja miettiä.


Jos lähdetään maailmalle alkuvuodesta, haetaan reissulta pääsääntöisesti lämpöö. On ihan parasta päästä talvella hetkeks pois kylmyydestä. Tai muuten kehnoista keleistä. Yks kriteereitä olis myös halpa hintataso, siksi Aasia on hyvä. Jos lennot valitsee järkevästi, ei yleensä joudu maksaa mitään ihan hirveitä summia, samoin majoituksen saa suht edullisesti. Muita kriteereitä reissulle: Hyvä ruoka, molemmat digataan Aasialaisista mätöistä. Rannat ja kirkas vesi jossa sukellella. Ihan parasta aktiviteettia, mut ei kuitenkaan ihan pakollinen. Myös joku Aasian suurkaupungeista olis pitkästä aikaa kiva. Singaporessa vietettiin edellinen kaupunkiloma 2011. Rantalomissa plussaa on rento meininki ja kohteiden helppous, mut kaupungeissa tykkään ihmispaljoudesta ja Aasialaisten kaupunkien erilaisuudesta verrattuna länsimaihin. Näiden yhdistäminen vois olla kans aika jees. Se on muuten mun mielestä aika jännää, että vaikka täällä Suomessa tykätään välillä lähtee radalla ja yleensä vielä ihan kunnolla, se on asia jota ei jotenkin reissuilla osata. En tiedä olisko tilanne eri jos olis kaveriporukalla liikenteessä, mut nyt ainakin on näin. Ei sitä reissuilla kaipaa osaa kaivata.

Etelä-Thaimaa on nähty nyt pariin otteeseen. Juusolla kertoja vielä yksi enemmän kun mulla. Vaikka kummatkin ollaan tykätty noista hoodeista, olis varmaan ihan hyvä vaihtaa välillä. Mietinnässä on ollu Bali. Se oli yhtenä suunnitelmana myös tälle vuodelle, mut Thaimaa vei voiton koska vuodenaika ei ollu Balilla reissaamiseen ihan paras. Nyt ollaankin vähän mietitty että ei lähettäiskään vielä tammi/helmikuussa vaan maaliskuun puolella. Se alkaa olla jo parempaa aikaa Indonesiassa, mutta ihan hyvää muuallakin. Muita vaihtiksia olis Vietnam, joku muu paikka Indoissa tai vaikka Filippiinit tai Malesia. Kaupungeista kutkuttais joku kiva paikka Japanissa tai Hong Kong. Myös Singapore kutkuttais käydä tsekkaamassa uudestaan. Se muuttuu niin paljon kokoajan. Japani ja Honkkari tosin olis ehkä järkevämpiä enemmän alkukevään puolella jos lämpöö hakee.

Tilannehan voi toki olla myös se, että ei päästä minnekkään. Meidän palkoilla matkojen ja muun elämisen kulut on aikamoista sumplimista. Vaikka välillä joudutaankin elää vähän tiukasti, on kaikki tää todellakin sen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti