19.2.2016

Pikainen Tallinna

Meidän piti lähtee Tallinnaan jo pari viikkoo sitten mut tultiinki just sopivasti molemmat kipeeks. Ihan heti sen jälkeen kun olin saanu matkan varattuu. Tän viikon vapaat osu keskiviikolle ja torstaille. Lähettiin risteilemään keskiviikkona. Mentiin pitkästä aikaa Tallinnaan Viikkarilla, kun meillä oli lahjakortti. Eckerö Line on ollu enemmän käytössä. Viikkarin paatit lähtee hieman myöhemmin, vasta 11.30. Onneks sai nukkuu vähän pidempään. Edellisenä päivänä oli taas ollu kuitenkin neljän herätys. Laivalla oli aika tylsää niinku aina. Käytiin heti laivan lähdettyä kivaa matkaa -skumpalla, mut loppuajan meijän naamat näytti suunnilleen tältä:


Laivoilla on vaan niin nihkeetä, ei siitä pääse mihinkään. Onneks matka kestää vaan reilun pari tuntii.  Kauhulla ootan jo kevättä kun tulee suhattua Turku-Tukholma väliä kalareissujen takia. Ainakin kerran, mut mahdollisesti myös toisen. Onneks Turusta lähtee Viking Grace. Se on oikeesti jopa ihan kiva laiva.

Laiva oli Tallinnassa klo 14. Sää oli ihanan aurinkoinen. Kauhee nälkä, nopeesti ettii joku ruokapaikka. Mä olin jo sitä peruuntunutta reissuu varten kattonu muutaman vaihtiksen, mut en sit enää muistanutkaan tarkalleen missä ne oli. Ekaks päädyttiin toisen ravintolan luokse, jossa käytiin edellisella marraskuun reissulla. Porgussa oli tosi hyvä safka joten melkein jäätiin jo siihen. Aateltiin kuitenkin et olis kiva testaa jotain uutta. Pienen pohdinnan jälkeen sain muisteltua suunnan ja oikee rafla löytyi aika läheltä Porgua.Von Krahli Aed oli nappivalinta. Paikka itsessään oli mukava, henkilökunta tosi jees ja ruoka hyvää. Varsinkin meitä palvellut dude oli hauska tyyppi. Tilattiin molemmat ankkaa, jossa lisukkeena bataattipyreetä, mustaa quinoaa, paistettua paksoita ja porkkanaa. Ihan huisin hyvää. Ruuassa ei sinänsä ollu mitaan erikoista, mut se olikin se juttu. Mitään ei ollu pilattu liialla maustamisella, vaan kaikki maistui just siltä itteltään. Sellasesta mä tykkään. Listalta olis löytyny muitakin hyvän kuuloisia juttuja ja mikä parasta, suurin osa annoksista oli gluteenittomia. Viinejä löytyi kans monenmoista. Myös talonviinit vaikutti olevan hyvin valittuja ecoviinejä.

Ruuan jälkeen oli tarkotus käydä yksillä yhdessä kivassa olutpaikassa, mut se olikin kiinni. Höh. Kello tosin näytti jo sen verran paljon, että ei me kovin rauhassa siellä olis saatu ees istua. Viikkarin päiväristeilylla maissa on aikaa vaan kolmisen tuntia ja se vierähtää tosi nopeesti. Ei kolme tuntii oikeesti meinaa riittää mihinkään. Vaikka satama onkin suht lähellä, menee sieltä hetki että kävelee Vanhaankaupunkiin. Sit syömään, ehkä johonkin kauppaan ja pitääkin lähtee tallustaa takas satamaan. Näin meni meijänkin reissu.
Kun astuttiin taas laivaan, tuntuu että ei oltais edes käyty koko kaupungissa. :D Niin nopeesti kaikki meni. Tää oli tällänen lounas Tallinnassa -reissu. Kolme tuntia maissa, yhteensä viis tuntia laivassa. Kääk. Koko paatti oli ihan täynnä eläkeläisiä. Karaokeen oli jonoa, laulajat hyviä, mut biisit ihan kauheita hahah...

Takas Katajanokalla oltiin klo 20.30. Skipattiin suosiolla spora ja käveltiin veke satamasta. Noi satamista lähtevät sporat on aina ihan oma lukunsa. Ihan täynnä possee ja kaljakärryjä. Käveltiin Kaisaniemeen ja mentiin vikaa kertaa lempparibaariin. PRKL menee kiinni tulevana viikonloppuna. Ihan tyhmää. Siellä oli aina niin mukava meno. Aina tulee hyvälle tuulelle kun baarissa soi Gamma Ray ja muut lempparibändit. Hautajaiset on sunnuntaina, mut sinne ei päästä. Onneks nyt kerettiin käydä viimeistä kertaa.Myöhemmin illalla nähtiin vielä muutamaa kaveria. Kotkan pojilla oli venemessujen "virkistyspäivän" jatkot ja niillä oli pari muutakin tyyppia messissä. Päädyttiin aika yllättävään paikkaan, Namuun... Tai tarkemmin Showroomille, kun yhdellä jäbistä oli se vippikortti. Mä oon kerran aikaisemminkin käyny siellä enkä digannu yhtään. En myöskään nyt. :D Ilta oli kuitenkin hauska ja vaikka oltiin kelattu Juuson kanssa et tullaan ennen yötaksaa himaan, oltiinkin menossa ihan pilkkuun asti. Ennen sitä vaihdettiin onneks baaria. Loppuilta (yö) oltiin Mollyssa. Se oli paaaaljon parempi veto! Nyt saa kyllä juhlinnat taas jäädä hetkeks. Ei juhlimisessa mitään vikaa, mut ei aina jaksa. Sitäpaitsi, nyt alkaa hyvä duuniputki ja alotan myös treenit ihan uudella sykkeellä muutaman viikon tauon jälkeen. :) Ihanaa palata taas salille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti