7.6.2016

Pinjan valmistujaiset

Niinku otsikosta voi jo päätellä, lauantaina oli juhlapäivä. Moni valmistui koulusta. Toiset ammattikoulusta, osa lukiosta. Pinja valmistui ravintolakoulu Perhosta kokiksi. Tuntuu että Pinja olis menny sinne kouluun vasta ihan äsken, mut siitäki on tosiaan jo kolme vuotta. Juhlat oli aika pienimuotoiset. Paikalla meijän koko perhe, muutamat perhetutut ja Pinjan kavereita. Kaikki ei ollu ees samaan aikaan. Pinja oli itte väsäilly suurimman osan tarjottavista. Täytekakku tuli mummolta ja koktailpiirakat ihan kaupasta, mut loput oli Pinjan käsialaa.

Tuntuu et edellisistä valmistujaisjuhlista olis ikuisuus. Muiden juhlat meni pienellä aikavälillä. Mun ja Viivin valmistumisen välissä ei ollu ku puolisen vuotta, kiitos mun kymppiluokan ja vielä puolella vuodella viivästyneen koulunkäynnin. Viivin ja Veeran juhlien välissä kaks vuotta. Veeran juhlien jälkeen odoteltiin kolme vuotta seuraavaa. Kahden vuoden päästä juhlitaan Pyryä, jos kaikki menee nykyisellään. Veera on meijän perheestä ainoo, joka on saanu myös YO-paperit. Pyrykin jatkaa meidän ammattikoululaisten linjalla. En oo varma onko näin ollu aikaisempina vuosina, mut ainakin mä huomasin vasta tänä vuonna että myös ammattiin valmistuneiden nimiä oli julkisesti kaikkien nähtävillä. Yleensä vain ylppärityyppien. Se on mun mielestä kiva juttu, koska ei amiksesta valmistuminen oo yhtään sen huonompi juttu. Melkein päinvastoin. Lukiosta mennään usein vielä opiskelemaan ammattia, kun taas amiksesta pääsee suoraan työelämään.

Pinjan juhlista jatkettiin Jokikseen tsekkaamaan puistomeininkejä ja sieltä vielä baariin. Seuraavana päivänä olis ollu perinteiset Louhela Jamit, mut työt esti tällä kertaa osallistumisen. Se vähän harmitti, mut onneks sentään la oli vapaa, vaikka sekin näytti alkuun tosi heikolta. Töistä puheenollen... Enää kaks viikkoa täyspäiväisesti töissä! Sit helpottaa ja kaikki kesän parhaat jutut voi alkaa. Juhannus ja siitä viikko niin körötellään taas kohti pohjoista. Hassuu lähtee niin aikaisin liikkeelle, kun yleensä ollaan lähetty vasta heinäkuun puolessa välissä suunnilleen. Nyt suuntakin on ihan eri. Suoraan Ruotsiin! Niin siistii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti