15.2.2015

Koh Lantan viimeiset hetket

Viimeistä kokonaista päivää lähdettiin viettämään Juuson kanssa taas kaksin. Ei sitä oltu mitenkään erityisesti suunniteltu, mutta koska Päivi ja Luukas nukkui vielä ja me oltiin aikasin hereillä, päätettiin lähtee. Suurin osan Lantalla nukutuista öistä meni mulla vähän plörinäks kun oli tajuton flunssa. Kuume ei onneks kuitenkaan noussu missään vaiheessa. Pysyin siis ihan semi pirteenä kokoajan.

Lähettiin tsekkaamaan Koh Lantan keskus eli Saladanin kylä. Saladanissa on kaikista eniten kaikkia palveluita ja sieltä lähtee suurin osa meriliikenteestä. Mikään iso mesta ei kuitenkaan oo kyseessä. Jätettiin mopot parkkiin ja käveltiin ympäriinsä ilman suurempaa päämäärää. Saladanin pääkadun kävelee läpi muutamassa minuutissa.









Saladanissa olis ollu muutamia rättikauppoja, mutta koska ei olla mitään innokkaita shoppailijoita, jätettiin ne väliin. Koko reissulta ostin vain yhden rantatopin ja pari hierontaöljyä. Mentiin vielä loppupäiväksi Long beachille hengaamaan, myös Päivi ja Luukas oli löytänyt tiensä sinne. Auringon alkaessa laskea, palautettiin mopot, tultiin omalle poolille hetkeksi, suihkuun ja sitten yhdessä syömään. Vikaksi ruokapaikaksi osui parin symppiksen muslimilikan pieni muovituolinen ravintola. Ihan törkeet hyvät curryt!



Illalla piti vielä laittaa kamat kasaan sauraavan päivän lähtöä varten. Pakkauksen lomassa mä sain melkein slaagin kun alla olevan kuvan kaveri päätti tallustella mun jalan päältä. Vaikka en ihan pienistä hätkähdä, täytyy kyl sanoa että hämiksistä en tykkää yhtään! Tais naapuritkin kuulla että meillä oli joku kylässä...


Seuraavana päivä vielä vikat tarkistukset kamoille ja huoneelle, sekä pakolliset puhelimen pläräykset.


Seuraavana kohteena oli Phi Phi saaret. Lautta sinne lähti Saladanista.








Aika Lantalla kului tosi nopsaan. Alkuun oli tarkotus käydä tutustumassa myös lähisaariin, kuten Koh Ngaihin, mutta Lantalla oli niin mukavaa ja päivät meni äkkiä että ei oikein kerennyt/tarvinnut lähtee mihinkään. Mä tykkäsin Lantasta paljon. Mukavan rento meininki ja ihmiset ihan super ystävällisiä. Sillein aidosti, eikä teeskennellen. Musta myös kaikki muut turistit vaikutti Lantalla jotenkin erilaiselta kun esimerkiksi Phuketissa.

Yllätyksenä tuli muslimien määrä. Olin lukenut tästä jo etukäteen, mutta välillä tuntui ihan kun olis ollu jossain lähi-idässä kun moskeijoista kuului huutoa useeseen otteeseen. Jotkut oli jopa valitelleet tätä, mutta eipä se meitä mitenkään haitannut. Eikä saiskaan haitata, niin ne ihmiset siellä elää. Lähtisin Lantalle ehdottomasti uudestaankin. Fiilis oli kokoajan flunssasta huolimatta hyvä ja rento meininki tarttui tosi helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti