1.4.2015

Pita's blogi 5 vuotta!

Tasan viisi vuotta sitten eli 1.4.2010 painoinen ekaa kertaa "julkaise". Sen jälkeen oon kirjotellut postauksia säännöllisesti, välillä tosi aktiivisesti, välillä hieman löysemmällä otteella. Oon kirjottanut nettipäiväkirjaa pariin otteeseen aikaisemminkin, mutta ne on olleet vain pienen ryhmän luettavissa. Tää blogi on eka, joka on auki kaikille. Aloin miettii blogin perustamista joskus 2009 lopulla. Luin sillon paljon muiden blogeja, lähinnä lifestyle ja muotiblogeja. Silloin kuitenkin tuntui, että ei mulla oo rahkeita perustaa omaa. Keväällä päätin että ihan sama. Omaksi iloksihan mä oon aina kirjottanut. Siitä se sit lähti.

Blogi on pysyny aina suunnilleen samana. Ihan alkuaikoihin verrattuna elämäntilanne on vähän muuttunut, mutta se ei sinänsä oo vaikuttanut tähän blogiin. Postaukset on edelleen lähinnä "Mitä tein tänään" tyylistä settiä. Mua aina pelottaa että annan jengille väärän kuvan ittestäni. Suurin osa tän blogin lukijoista on mun tuttuja, enkä haluis että ne kelaa että oon jotenkin erilainen kirjotuksissani kun oikeesti. Myöskään tuntemattomille ihmisille en haluu tietenkään antaa väärää kuvaa. Oon pyrkiny olemaan blogissani aina rehellinen. Kun nettiin kirjottelee omalla pärställään, pitää tietenkin olla jonkun sorttinen suodatin, mutta ainakaan en oo halunnu mitenkään kaunistella asioita. Yritän aina kirjottaa miten asiat on, sellasista asioista mitä haluun täällä jakaa.Viisi vuotta on jo aika pitkä rupeama. Siihen mahtuu kaikenlaista. On muutamia postauksia, joista on tullu mulle sellasia kohokohtia. Nää ei siis perustu mihinkään blogin tilastoihin, vaan ihan omiin fiiliksiin.  Heti ekana tulee tietysti mieleen ihan eka postaus, jossa mietin blogin sisältöä ja päädyin siihen että en haluu lokeroida sitä mitenkään. Pari kuukautta sen jälkeen musta oli hauskaa täytää 20v. Jostain syystä kelasin että sen ikäisenä pitäis olla jo jotenkin aikuinen, mut musta ei tuntunu siltä yhtään. Nyt tulevana kesänä täytän 25 ja sama Peter Pan oon vieläkin. Parikymppisiä juhlittiin toistamiseekin. Tai se oli tekosyy sille että pääsin väsäämään sushia.

Samana kesänä puhuin vähän mun ulkonäköpaineista tai pikemminkin itseinhosta. Ne on ollu aina paskamaisin juttu mun elämässä. Mua tavallaan ahdistaa kattoo kuvia noilta ajoilta, kun oon paljon hoikempi ja nätimpi, mut silti vihasin itteeni. Viimeisen vuoden aikana oon saanu lisää luottamusta itteeni, mut vieläkin painiskelen ihan samojen asioiden kanssa. Yritän kyllä kovasti päästä eteenpäin, mut se on vaikeeta. Koko eka blogivuosi meni vähän kurjissa fiiliksissä. Tai siis olin kyllä tavallaan ihan iloinen, mut mieltä painoi just nää edellämainitut ja muutamat muutkin jutut. Mamin syöpä oli yks niistä jutuista. En koskaan puhunut siitä blogissa, kun mamikaan ei siitä kauheesti halunnu kertoa. Me itseasiassa kuultiin koko asiasta vasta kun mami oli menossa leikkauspöydälle. Se oli just mun valmistumisen jälkeen.
Alkuvuodesta 2011 mä alotin duunit City-lehdellä ja Sodexolla. Aloin saada rahaa ja ostin koneen. Juuson synttäreitä juhlittiin myös samoihin aikoihin. Tää on jääny mieleen, koska Juuso oli meidän possen junnu ja oli hauskaa että myös Juusosta tuli vihdoin täysi-ikäinen. Keväällä alkoi tapahtua, vanha suhde meni nurin ja uusi tuli tilalle. Tilanteesta oltiin kahta mieltä, sen huomaa esim näistä kommenteista. Kesällä juhlittiin taas mun synttäreitä. Oli yhet parhaimmista synttäreistä ikinä. Syksyllä käytiin Singaporessa. Marraskuussa muutin pois himasta kivaan yksiöön Martsariin. Juuso muutti aika nopeesti perässä ja sit meillä oli tuparit. Alkuvuodesta 2012 palasin muistelemaan syksyistä Lapin reissua. Helmikuussa olin kattomassa Juuson penkkareita.  Huhtikuussa oli meidän eka vuosipäivä. Keväällä mä kokeilin ekaa kertaa perhokalastusta, sille tielle sitä ollaankin sit jääty... Alkukesästä Juuso sai lakin. Vähän sen jälkeen juhlittiin taas mua ja jälleen oli festarit samaan aikaan. Nää oli ihan kemut. Sitä ennen pääsin yläilmoihin. Syksyllä käytiin ekaa kertaa Juuson kanssa yhdessä Lapissa.

Vuoden 2013 isoin juttu oli ehdottomasti mun työpaikanvaihdos ja Juuson inttiin lähtö. Keväällä vietettiin kivaa vuosipäivää.  Yks kesän hauskimmista tapahtumista oli meidän duunin kesäpäivä. Vuoden paras juttu oli kun Juuso oli pääsi intistä veke. Juhlistettiin sitä yhdessä Hotelli Tornissa. Juuson intin aikana tuli päivitettyä blogia enemmän kun koskaan ennen, melkein joka päivä. 2014 yksi parhaimmista jutuista oliThaimaan reissu. (Phuket, Naka, Krabi) Odotetuin oli ehdottomasti kolmen viikon reissu Lappiin. Varsinkin Norja ja vaellus Kevolla. Mieleenpainuvin ja ikävin asia oli Ukin poismeno. Tavallaan se oli myös helpottavaa ja aika kaunis tapahtuma. Nyt tältä kuluvalta vuodelta ei varmaan tarvii mainita mitään erityisiä postauksia kun ne on vielä niin lähellä.

Viisi vuotta takana. Kauankohan tätä vielä jaksaa. Ainakaan vielä ei ole alkanu pänniä. Joskus tuntuu että ei oikein oo mitään kirjotettavaa, mutta en siitä jaksa ottaa stressiä. Niinkun oon jo mainunnut, pidän tätä blogia ihan omaksi ilokseni. Lukijat on tietenkin plussaa ja oon kiitollinen jokaisesta kuka jaksaa seurailla mun puuhailuja. :)

2 kommenttia:

 1. Moikka,

  oot mulle täysin tuntematon henkilö, mutta ainakin tuolta syksystä 2011 oon hengaillu tässä blogissa. Tässä on hyvä henki, eikä tää oo toisaalta mitään tylsää taidekirjottelua vaan ihan rehellistä elämää ja musta tosi kivaa lukea. Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ompas kiva kuulla. :) Tälläisistä kommenteistä tulee aina niin hyvä mieli. Kiitos ja hyvää hyvää kevättä sulle!

   Poista