26.6.2014

Pari sanaa Juhannuksesta

Juhannus on mennyt jo aikaa sitten, mut nyt mä oon vasta koneella käymässä läpi kuvia. :D Lähettiin mökille jo viime viikon keskiviikkona. Oli kiva lähteä jo hyvässä ajoin ennen juhannusta, säästyttiin kaikilta menoruuhkilta ja pääs hengaamaan pidemmäksi aikaa. Eka päivä mökillä oli aika satainen... Juuso ja faija teki notskilla loimulohta. Se onnistui hyvin vaikka lisämausteena olikin kaatosade!


Seuraavana päivänä me lähettiin Juuson kanssa Hartolaan, joka on meijän mökiltä noin 30km päässä. Siellä on sellanen kalamesta kun Tainionvirta. Juuso on käynyt siellä kerran aikasemmin nuorempana, mulle kerta oli ensimmäinen. Oltiin Tainiolla koko päivä. Juuso sai yhden hienon taimenen.



Perjantaina alkoi mökille tulla muutakin porukkaa ja varsinainen Juhannuksen vietto alkoi. Säät oli koko juhannuksen aika kököt, mutta välillä aurinko kävi pilkahtamassa. Musta tuntuu et aina on tähän aikaan tällästä.



Meijän mökin juhannuksien kohokohtana on ihan ehdottomasti syöminen. Viikonlopun safkoja kehitellään jo hyvissä ajoin etukäteen. Tällä kertaa juhannusaaton illallisellä oli kanansisäfilettä,  sieniä ja sitruunarisottoa.


Juhannuspäivänä syötiin pitkään haudutettua lihapataa. Sen valmistus aloitettiin jo edellisenä päivänä. Keitettiin kaksi tuntia ja jätettiin muhimaan seuraavaan päivään, jolloin se vaan lämmitettiin ennen tarjoilua.


Syömisen lisäksi tuli puuhailtua ihan perus mökkihommia, saunomista, hengailua ja tietenkin kalastusta.


Ylläolevista ahvenista tuli ihan superhyviä kun niihin tunki yrttejä suoraan pihasta, limeä, oliivioljyä ja suolaa. Jätettiin muutamaks tunniks muhimaan ja syötiin yöpalaksi. Ihan sairaan hyviä!


Sunnuntaina lähettiin iltapäivällä ajaa takas Vantaalle. Matkalla oli vähän ruuhkaa, mutta ei mitään kovin suurta. Oltais muuten varmaan lähetty myöhemmin, mut illalla piti heti purkaa juhannuksen laukut ja pakkaa uudet seuraavaa reissua varten. Lähettiin heti seuraavana päivänä merella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti