28.6.2014

Purjehdusta

Heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina tuli lähtö uuteen reissuun, pienelle purjehdus tripille. Käytiin nappaamassa faija Hiaceen ja hurautettiin Espoon Matinkylään, jossa treffattiin faijan lapsuudenkaveri Pasi. Käytiin viskaamassa meijän roippeet veneeseen ja lähettiin ostoksille. Täytyi ostaa ruokaa tulevalle kolmelle päivälle. Kun kaikki oli ok, tultiin takas veneelle ja alettiin tekee lähtöä.



Tää oli mulle ja Juusolle eka tällänen "kunnon" purjehdus. Ollaan me kerran aikasemmin käyty kokeilemassa. Se oli loppukesästä 2012 ja kirjoitin siitä postauksenkin (Sailing ships). Eka purjehduspäivä ei kestänyt kuin reilut kolme tuntia. Ensimmäinen stoppi oli Porkkalassa Lähteelän vierasvenesatamassa, johon jäätin yöksi. Lähteelä oli nätti mesta. Sitä ei edes muista miten nättiä tuolla meren edustalla on, kun ei kovin usein tuu käytyä. Jo lapsesta lähtien oon tykännyt noista maisemista.




Seuraavana päivänä herättiin aikaisin. Tuntu jännältä nukkuu keinuvassa veneessä! Ei siis mitenkään huonolla tavalla, aika mukavaa se oli. Lähettiin uudestaan liikkeelle kympin maissa aamulla. Tuuli oli lähes kokonaan poissa, joten toinen päivä meni kokonaan koneella ajamiseen... Kerkes ainakin tutkailla maisemia.




Ja bongailla lintuja... Vanhana lintugongarina oli siistiä nähä merilintuja! Alkuillasta tultiin seuraavaan yöpymispaikkaan, Jussaröön. Se oli niin kaunis mesta! Käytiin porukalla kiertämässä Jussarön luontopolku. Siistein paikka oli mun mielestä melkein mustahiekkainen ranta. Vitsi kun olis vielä aurinko paistanu.






Jussaröstä jatkettiin seuraavana päivänä Hankoon, joka oli meidän päättäri. Tai siis mun ja Juuson, faija ja Pasi jatkoi matkaansa vielä ties minne. Tällä kertaa sää oli taas tuulinen ja päästiin matkaamaan koko pätkä purjeilla. Paljon kivempi päivä kun edellinen, välillä päästiin ihan suht lujaakin eteenpäin. Purjeilla meni tuntuu niin kivalta kun ainoo ääni mitä kuuluu on meri ja tuuli.


Hangossa hengattiin muutama tunti ennen kuin sanottiin heipat ja lähettiin junalla takas kohti Vantaata. Just kun kaikkeen venehommaan alkoi tottua, kaikki loppui. Tuntui että olis voinu jäädä vielä muutamaksi päiväksi lisää. :) Jos vielä tulee mahis, mennään kyllä uudestaan. Vielä olis paljon opittavaa.

Pidemmät sepustukset kuvineen on tulossa toisen blogin puolelle tässä lähiaikoina! Nyt siellä on jo eka osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti