30.6.2014

Reissu hahmottuu

Meijän Lapin reissu alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Suurpiirteisesti reitit on ollu valmiina jo pitkään mut on ollu myös muutamia muuttujia. Nyt ollaan ihan kalenterin kanssa mietitty matkaa ja kohteita. Eihän reissuun oo oikeesti enää kauaa. Tasan kolmen viikon päästä ollaan jo ekassa määränpäässä!


Ensiksi matkataan Kuusamoon, ollaan siellä muutama päivä. Tai oikeestaan mennään Kuusamosta vielä pikkusen ylöspäin, hyville kalamestoille. Ylläoleva kuva ei liity tähän juttuun ollenkaan, se on Saariselältä.


Kuusamon kalastuspäivien jälkeen ollaan ajateltu tehdä vaellus. Tää osio on ollut muuttujana reissua suunnitellessa. Ihan alkuun ajateltiin että ympätään samaan reissuun kalastusta ja vaellusta, mut vähän ajan päästä mieli muuttui ja kelattiin että jos mentäisiinkin vaan kalastamaan. Nyt ollaan tultu taas uusiin aatoksiin, tai lähinnä mua on alkanu häiritsee että miten voin lähtee Lappiin ilman pientä tarpomista. :D


Vaellus sijoittuisi näillänäkymin Kevon luonnonpuistoon. Sinne varataan 4-5 päivää. Ainoa mikä mietityttää, on Juuson jaksaminen. Sama on mielessä Juusolla itselläänkin. Viime vaellus tuntui ensikertalaiselle astetta liian raskaalta kun oltiin heti kättelyssä reissussa 10 päivää ja meijän rinkat oli meijän painoihin nähden liian painavat. Juusolla jäi koko hommasta vähän paha maku suuhun ja nyt olis kiva saada vähän positiivisempaa näyttöä asiasta. Siksi reissusta tehdään lyhyt, matkataan kevyiden rinkkojen kanssa ja ihan omaa tahtia pitäen taukoja just siellä missä huvittaa.

Kevon vaelluksen ajaksi jätetään auto parkkiin aika lähelle meijän seuraavaa etappia. Siitä on hyvä jatkaa kohteeseen eli Karigasniemellä ja vielä tarkemmin Tenojoen ja Inarijoen rantaan ihan Norjan rajalle. Siellä menee taas muutama päivä kalastaessa. Mulla olis haavena saada mun ensimmäinen lohi. Ihan varmasti joo, tällä kalaonnella. Kuva on Juuson vanhoista arkistoista vuodelta 2007.

Tenon jälkeen vaihdetaan maata, hypätään Norjan puolelle. Børselv on meijän seuraava kalastuskohde. Juuso on aina kehunut paikkaa tosi siistiksi, jäbä on ite käyny siellä kerran aikaisemminkin. (Kuva: Jan Georg Svane)

Tälle kaikelle meillä on varattuna kolmisen viikkoa ja arvatkaa vaan mitkä fiilikset on venttaamisessa. Vois jo lähtee. :D Mua vähän jännittää mun omat hermot... Ne tuppaa aika usein palamaan loppuun kun joku ei onnistu tai siis lähinnä vavan käyttä alkaa tuntuu hankalta. Juuso raukalle on jo annettu känkkäränkkä varoitus, mutta toki yritän parhaani olla menemättä siihen tilaan...

1 kommentti:

  1. voi juuso parkaa.... vittu sil hajoo feissi suhun taas kerran ;d

    VastaaPoista