7.12.2015

Viikonloppu

Mennyt viikonloppu vietettiin aika rauhallisissa merkeissä. Perjantaina oli ihan hullu myräkkä joka puolella suomea, varsinkin merialueilla. Se näkyi myös töissä. Kun koneelta käveli takas autolle, meinas lentää kumoon. Tuuli yltyi niin kovaks, että lentokoneeseen tavaraa nostavat ajoneuvot ei saanu nostaa konttiaan ylös koneen vierelle. Oli ihan helpottunu fiilis kun pääs himaan. Mä leivoin illalla torttuja. Mulla oli testissä kaupan valmis gluteeniton lehtitaikina. Tarkotus oli tehdä rosollipiirakoita ja joulutorttuja. Lisäks vielä rooibos glögiä. Torttujen teko ei menny ihan ku Strömsössä... :D Taikina käyttäyty ihan erilailla ku normi lehtitaikina, se vaan jäi kaikkialle kiinni kun sitä yritti työstää. Tortut ei saanu mitään tunnistettavaa muotoa, mut maku onneks oli ihan ku normitortuissa. Koostumus tosi mureneva, mut se on "ongelmana" vähän kaikissa gluteenittomissa jutuissa.
Rosollipiirakoista puuttu puolet aineksista kun en vaan muistanu mitä niihin tuli. :D Vasta myöhemmin tajusin ettiä reseptiä netistä. Näissä piirakoissa ei ollu munaa tai kermaa ollenkaan. Maistu kyllä ihan hyvältä ilmankin. Tässä oikee resepti. Piirakoita tehdessäni aloin taas miettii rosollia. En vaan tajuu en ideaa! Se ei oo sinänsä pahaa, kun mikään sen ainesosista ei oo pahan makuista, mut en vaan jotenki tajuu sitä. Maisteltiin Juuson kans molemmat rosollia ihan sellasenaan ja kumpikin tultiin siihen tulokseen, että se ei vaan oo meijän juttu. Samalla kun mussutettiin torttuja, katottiin leffaa. Telkkarista tuli sellanen dokkarileffa kun Racing Extinction. Se käsitteli maapallon tän hetkistä tilaa ja ehkä seuraavaa massasukupuuttoa. Kaikki tälläset jutut on kolahtanu muhun aina... Leffan jälkeen mä en voinu ku vaan itkee, niin paljon se ahdisti. En oo yleensä tehny mitään kunnollisia uudenvuoden lupauksia, mut nyt aijon kiinnittää enemmän huomioo omiin tekemisiin, jotka vois vaikuttaa luontoon. Se on mun lupaus tulevalle vuodelle. Mä en kestä kun luonto murenee pikkuhiljaa pois...

Seuraavana aamuna illan myräkkä oli tyyntyny aika paljon. Oltiin suunniteltu kalaan menoa ja nyt se näytti mahdolliselta. Ei pidetty kiirettä lähdön kanssa, oltiin mestoilla vasta joskus 11 pintaan. Merellä oli vieläki aika kova tuuli, mut ei mitään verrattuna esimerkiks edelliseen päivään. Yllättävän lämmin oli, vaikka ollaanki jo joulukuussa. Heittäessä tuli oikeesti kuuma. Mä sain pari kreisii hauen pötikkää!
Illalla Juuso lähti rummuttelee treenikselle ja mä menin salilla. Tuulessa riehuminen oli vieny mehuja kuitenki sen verran että vähän piti salilla himmata kun ei vaan jaksanu enää. Sunnuntaina "nukuttiin pitkään" tai ainakin se oli suunnitelmana. Molemmilla aukes silmät kuitenkin 8.30. Me herätään aina sillon, vaikka ei olis ees herätyskelloo soimassa. Se on tavallaan vähän pelottavaakin. Alkaa miettii et herääkö sitä oikeesti ees uuteen aamuun. :D

Päivällä ei tehty oikeestaan mitään järkevää. Se tuntu ihan hassulta kaikkien tohinoiden jälkeen. Puuhailtiin omia juttuja, katottiin vähän telkkaria ja syötiin. Iltapäivästä lähettiin moikkaa mun mamia Louhelaan. Siellä vierähtikin koko. Ekaks katottiin Pinjan, Miguelin ja Pyryn kans leffaa jonka jälkeen pyörähtikin linnanjuhlat käyntiin. Meil oli mamin kanssa kunnon pukuraati käynnissä. Myöhään illalla katottiin Juuson kanssa viel himassa linnan jatkoja. Ihan kiva päivä vaikka ei tehtykkään mitään ihmeitä. Niinku myös koko viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti