6.5.2015

Tukholman akvaario

Kun tultiin bäkkiin Gotlannista, oli meillä melkein koko päivä käytettävissä Tukholmassa. Laiva lähti vasta kasilta illalla ja me oltiin Stockiksessa joskus puolenpäivän aikaan. Oltiin jo aikaisemmin yritetty miettii mihin kulutettais aikaa. Keksittiin hyvä idis. Mihin muualle tälläset kalafriikit haluiskaan kalareissun jälkeen kun kattomaan lisää kaloja! Etsittiin siis akvaario. Tukholmassa on parikin eri akvaariota. Valittiin Aquaria Vattenmuseum.

Paikka oli ihan hullun siisti! Mä nyt oon aina ihan fiilareissa tälläsistä jutuista, mut niin oli kyllä muutkin. Säntäiltiin kaikki ikkunalta toiselle ja fiilisteltiin siistejä kaloja. Vähän tuli myös mietittyä miltä ne tuntuis siiman päässä... Koko paikka oli tosi hienosti toteutettu, vaikka ei ollutkaan mikään kovin iso. Eri muotoisia altaita, jotka kuvas erilaisia olosuhteita ja joihinkin oli myös tehty jotain efektejä esimerkiks myrskyä.
Yks aika spessu juttu oli akvaarion yhteyteen rakennettu kalaporras. Sinne istutetaan poikasia, jotka tulee aikanaan näille mestoille takaisin kutemaan. Olis varmaan aika siistii olla paikalla syksyllä kattomassa kun kalat nousee. Tää oli melkein koko akvaarion mielenkiintoisin juttu, vaikka just oltiin nähty samoja kaloja merellä. :D

Loppupäivä Tukholmassa meni kierrellen ilman sen suurempaa agendaa. Käytiin me syömässäkin. Keli oli aika kurja joten oltiin lähes kokoaika sisätiloissa. Pikaisesti käytiin myös vähän kulkemassa vanhankaupungin katuja. Joskus mä haluun vielä tulla Tukholmaan huvipuistoilemaan. Se oli nyt auki ja mä katoin sitä ihan fiiliksessä. Nyt ei kuitenkaan ollu aikaa, eikä keli houkuttanu kauheesti. :D Ehkä vielä joku kerta pääsee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti