4.5.2015

Viikko Gotlannissa

Reilu viikko sitten perjantaina lähdettiin vuoden ensimmäiselle vähän pidemmälle kalareissulle. Mentiin Turkuun, dropattiin auto sinne ja hypättiin Hannan ja Viljamin kyytiin. Matka Ruotsiin alkoi. Samalle laivalle osui sattumalta tuttua kalaporukkaa ja illasta tuli suunniteltua railakkaampi. :D Tanssahdeltiin Hannan kanssa melkein aamun asti. Oli vähän väsy fiilis kun lähettiin veke laivasta. Totaalinen väsymys iski Gotlantiin menevällä lautalla, joka kesti kolmisen tuntia. Matka meni kuitenkin ihan ookoosti perhoja sitoessa ja höpistessä niitä näitä. Vaikka olikin väsy, mentiin vielä illaks kalaan. Meidän majoitus oli Lummelundissa. Sinne olis matkaa Visbystä parisenkymmentä kilsaa. Mökkiin olis mahtunu meidän neljän lisäksi vielä yksi tyyppi. Hökkeli olis siis aika tilava.


Gotlanti oli ihan mielettömän siisti. Maisemat jyhliä, mut samalla kauniita ja idyllisiä. Vesi oli hullun kirkasta. Mä en tajuu miten se olikin niin kirkasta. Samaa vettä mitä täällä meidänkin rannoilla on, mut ihan erinäköistä. Oli jännää kahlata välillä aika syvällekkin ja silti näki kenkänsä ihan selkeesti. Kelit meillä oli jokseenkin vaihtelevat. Välillä paistoi arska, se ei ollu ihan paras kalakeli ehkä mut muuten jees. Muutamina päivinä tuli myös vettä ja oli aika synkkää. Kauheen kylmä ei kuitenkaan onneks ollut. Toki pukeutumisella oli osuutta asiaan, mutta ihan selkeesti on jo keväisempää eikä vesikään oo ihan jäistä. Pari päivää meni kovassa tuulessa, sillon oli viileempää.


Koluttiin viikon aikana eri biitsejä. Tarkoitus oli myös käydä tsekkaamassa Visbyn menoa, mutta eihän me mitään sellasta keretty/maltettu tehdä. Käytiin me pikaisesti Visbyssä ajelemassa kun etsittiin ruokapaikkaa. Päädyttiin niinkin eksoottiseen raflaan kun Mäkkäri. Visby näytti nopsaan ainakin tosi kivalta mestalta. Siellä olis ehkä kiva kiva käydä joskus paremmalla ajalla. Tosin tuskin tulee lähdettyä Gotlantiin vain hengauslomalle. 

Illat saarella oli tosi upeita. Aurinko laskee jonnekkin meren taakse ja tekee taivaan siistin väriseksi. Siinä silmä lepää. Hetkeä ennen auringonlaskua kutsutaan golden houriksi. Meidän puheissa se muuttui tietenkin golden showeriksi... Läpät viikon aikana oli aika huonoja ja siksi myös ihan parhaita. 

Päivät meni tosi nopeesti ja yhtäkkiä viikko olikin jo ohi. Meille tuli selkeet päivärutiinit kalastuksen oheen. Kalastettua tuli aika paljon, noin 12h per päivä. Tästä tuliaisena tulehtuneet rahot kädessä ja kroppa vähän sökönä. Kyllä se on kaiken tän arvoista. Osan viikosta musta tuntui että myös mun koko käsi on ihan tulehtunut, mutta onneks se kipu hellitti pikkuhiljaa. Eikä sitä edes kalastaessa huomannu. Kaikki oli vuoronperään enemmän tai vähemmän rampoja. Siistiä oli silti! Kalatjutut tulossa toiseen blogiin lähiaikoina. 

Oli jännää lähtee reissun porukalla, jota ei tunne kovin hyvin. Hannan kanssa ollaan tutustuttu ihan kivasti tässä viimeisen puolen vuoden aikana, mutta Viljamin oli nähny vaan kerran aikaisemmin, Juuso ei oikein tuntenut kumpaakaan. Kaikki meni oikeestaan paremmin kuin hyvin. Juttu luisti ja oli aika hauskaa miten tultiinkin niin hyvin juttuun. Harvoin törmää sellaseen porukkaan. Kiitos siis hyvältä seurasta ja reissusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti