28.9.2017

Yrttimummolassa

Meno ja melske eräkoulussa jatkuu! Aika haipakkaa menoa on ollu tää koko loppukesä ja alkusyksy. Varsinkin tää syyskuu on menny ihan överinopeesti. Tällä viikolla on ollu fyysisesti vähän rauhallisempaa, mut asiaa kyllä riittänyt. Heti alkuviikosta lähettiin tutustumaan hieman villiyrttien maailmaan. Ihan meidän opiston lähellä toimii "Yrttimummo", joka oli meitä opastamassa. Tutustuttiin muutamaan eri kasviin ja niiden kuivaamiseen ja käyttöön. Tää villiyrtti asia mua kyllä jokseenkin kiinnostaa, vaikka en oo siihen aikaisemmin perehtynyt. Kasvien tunnistus on aika retuperällä. Ehkä tää tästä vielä iloks muuttuu vuoden aikana kun jotain kasveja pitää tenttiäkin.
Oltiin Tertun luona maanantaina ja tiistaina. Tokana päivänä keskityttiin enemmän sieniin. Meijän luokalta löytyy yks sieniekspertti. Mari on sieni/yrttineuvoja, joten saatiin aika hyvää jeesiä silmällä pitäen tulevaa sienitenttiä, joka on perjantaina. Se on meijän ensimmäinen lajiosaamistentti. Saa nähdä miten sujuu. Luulisin et handlaan ne aika hyvin, mut muutaman tunnistuksen kanssa on probleemia... Kalatenttiä odotan eniten, siinä tuskin on ongelmia. :D Lintujen tunnistuksessa olin joskus pienempänä ihan hyvä kun luin paljon lintukirjoja, mut ne on päässy tässä vuosien varrella unohtumaan. Pahin tentti tulee varmasti olemaan ne hemmetin rehut.

Ens viikolla painellaan taas mettään! Viikonloppu joutuu kasailee rinkkaa. Onneks se menee aika rutiinilla. En tykkää mistään pakkaamisesta, mut rinkkaa pakatessa mulla ei edes oo mitään muistilistaa, kun ne tulee kyllä jostain aivojen sopukoista ihan itestään. Tulevalla reissulla ollaan viis päivää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti