28.8.2014

Kesän kohokohtia

Kevään korvilla pohdin tulevaa kesää. Mitään kummempia odotuksia ei ollut, mutta pieniä toiveita kyllä. Tässä postauksella mietintojä keväältä. Kesä ei ollut mitenkään mullistava, mutta silti oikeestaan paras kesä pitkästä aikaa. Eka kesä mun ja Juuson historiassa, jolloin oltiin molemmat kotona. Pari ekaa kesää meni ripareilla/muilla omilla reissuilla ja aina ristiin. Viime kesän Juuso oli intissä. Tää kesä tehtiin aika paljon duunia, mutta se ei masentanut oikeestaan yhtään! Töiden välissä kerkesi harrastaa ja välillä jopa nauttia auringostakin, joka pysytteli alkukesän pääsääntöisesti jossain piilossa. Tässä kesän kohokohtia:

Heti kesän alkajaisiksi oli Katjan ja Samin häät. Niitä juhlittiin toukokuun tokavikana viikonloppuna. Mä olin häiden virallisena kuvaajana, mutta myös ihan vieraana. Häissä on aina mukavaa ja tunteellista. Keli oli ihan mieletön! Aurinko paistoa kokoajan ja lämpöäkin oli varmaan 30 astetta. Itseä ei tollaset lämmöt haittaa, ainakaan kun saa pukeutua kevyeen mekkoon, mutta pukumiehillä oli varmaan vähän tuskaisaa...


Yhtenä toiveena listasin mökkeilyn. Sitä ei tullut valitettavasti harrastettua kun vaan kerran tän kesän aikana, juhannuksena. Oltiin muutama päivä pidempään kun yleensä. Samalla reissulla käytiin myös vallottamassa meille uusia kalastusaluita Hartolassa, Tainionvirralla. Myös mökillä tuli kalastettua, niinkun aina.


Heti juhannuksen jälkeen lähdettiin purjehtimaan. Seilattiin Juuson, mun faijan ja sen lapsuundenfrendin kanssa Espoosta Hankoon. On siistiä kokeilla uusia juttuja. Merellä on mukavaa.


Tän kesän ehdottomasti paras juttu oli meijän kesälomareissu pohjoiseen. Ehkä saattaapi arvata... Kuusamo oli hyvää alkulämmittelyä tulevaan, Teno oli siisti nähdä vaikka sieltä ei kalaa oikein tullutkaan. Vaellus oli jees, yhdessä kulkeminen oli tunnelmallista ja helppoa. Vaellus asettuu mun mielestä reissun toiseksi parhaaksi jutuksi, ykkösenä on ehdottomasti Norja. Koko reissun siistein juttu oli mun eka lohi! Lohenkalastus jai ärsyttävästi kutkuttamaan. Nyt alkaa hirveet pohdinnat ensi vuoden kohteista.


Siinä se kesä oikeestaan sit olikin. Käytiin myös yksillä festareilla kaveriporukan kanssa, joka oli yksi kohta kesän toivelistalla. Listalta löytyi myös yleinen kesähengailu, biitseily ja ulkoilu. Biitsillä ei tullu käytyy kunnolla kertaakaan, joka vähän harmittaa. Lapissa pääsin kuitenkin uimaan pariin otteeseen. Kelit ei ollut oikein soveliaita biitsille, paitsi sen jälkeen kun lähdettiin pohjoiseen. Samoin yleinen kesähengaus jäi vähäiselle. Alkukesästä oli ihan kivoja päiviä ja ennen töitä kerkeks vähän nauttii auringosta. Tuntuu että tehtiin molemmat tosi paljon kesän aikana töitä. Töissä oli kuitenkin koko ajan ihan hyvä mieli.

Kokonaisuudessaan tää kesä oli hyvä, ehkä vähän erilainen kun aikaisemmin mut sellaisena just paras. Tää oli sellainen hyvänmielen kesä. Tälläisen kesän jälkeen voi myös aloittaa syksyn ihan hyvällä fiiliksellä. Kalastuskausikaan ei ole ihan vielä loppu. Kauhea polte kalaan koko ajan. Töitäkin pitäis tehdä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti