13.1.2014

Sunnuntai töissä

Nyt sitä kauan kaivattua lunta on sit tullut. Ja pakkasta! Ihan kivaa sillein, kivempaa lumisade on kun vesisade. Eilen oli töissä aika vilpoiset oltavat. Sekin on musta kivempaa kun kesän helteet. Siis TÖISSÄ. Tottakai muuten ne kesän helteet on mukavemmat kun talven pakkaset. Eilinen työpäivä kesti vaan neljä tuntia. Tulpaliksalla jeeee! Oli muutenkin aika helppo päivä. Tässä on nyt jonkun aikaa ollu aika kiireistä kun jengiä lähtee joulun ja uudenvuoden tienoilla pois suomesta, mut nyt alkaa varmaan taas vähän rauhottua.


Eilen tuli taas todistettua miten aurinko tekee ihmeitä. Mä en edes muista millon aurinko olis viimeks paistanut. Eilen se kävi iltapäivällä näyttäytymässä ja heti päivästäkin tuli paljon parempi. Kun aurinko näyttäytyi, se oli jo laskussa. Sillon se on kentällä kauneimmillaan. Tuli ihan mieleen kun tulin ekoja kertoja kentälle duuniin tammikuussa kolme vuotta sitten ja jo sillon kattelin et ompa täällä kaunista.

Tänään taas töihin. Iltavuoro ysiin saakka. Voi olla tän viikon postaukset vähän tylsiä kun emmä kerkee edes ajattelee muuta kun duunia. Mä oon tosi huono tekee mitään ennen vuoron alkua, ei oo jotenkin fiilistä. Illalla kun tuun himaan, oon niin poikki et taaskaan ei jaksa tehä mitään järkevää. Ehkä sit reissun jälkeen oon täynnä uutta energiaa. Ainakin toivottavasti! Ainakin matkapostausta täytyy rustailla.

5 kommenttia:

  1. Moro, oon ajatellut kans mennä lentokonesiivoojaks kun niin lentokoneista pidän. Löysin sun blogin samalla kun katselin keskustelupalstojen juttuja Sodexosta. Onko totta että firma noudattaa omia sääntöjä, jotka eivät ole Suomen lain mukaisia? Ja että työntekijöitä kohdellaan huonosti? Voisitko sä kertoo enemmän työstä ja onko se kuinka raskasta yms.? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mitäköhän omia sääntöjä tarkotat, jotka ei olis lain mukaisia? Mul ei nyt ainakaa tuu mitään outouksia mieleen. Tauot on paikoillaan ja palkat tulee ajallaan. Eikä mun mielestä siellä ei ketään kohdella mitenkään huonosti. :) Musta tuntuu et monilla tuolla on asennevamma työnjohtoa ja itse työtä kohtaan ja sellaset tyypit saattaa käydä kirjottelemassa vihaisia viestejä keskustelupalstoille. Sellaset tyypit luo myös vähän nihkeetä ilmapiiriä välillä.

      Työ on silleen aika raskasta, mut kroppa tottuu siihen aika nopee. Ite oon ollu kentällä kohta kolme vuotta ja ihan hyvin oon viihtynyt. Välillä toki ärsyttää kun joutuu sykkimään pää kolmantena jalkana koneesta toiseen, mut sellasta se työ vaan on. :D Duunipäivät on vähintään neljä tuntia pitkiä ja korkeintaan yksitoista. Ajoittuu välille 06.00-22.00.

      Onks jotain mitä sä erityisesti haluisit tietää?

      Poista
  2. Jos kysäisen vaikka muutaman kysymyksen. :)
    Tarvitaanko paljon englantia/ruotsia työssä?
    Pitääkö töihin tullessa käydä aina turvatarkastuksessa?
    Millaista porukkaa siellä on töissä, suomalaista ja ulkomaalaista?
    Saako koneita kuvata?
    Pääseekö myös ohjaamoon siivoamaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvii enkkua eikä ruotsia. Joskus jos menee siivoomaan jonkun ulkomaisen firman konetta, saattaa joutuu kysyy lentoemänniltä jotain enkuks, mut eipä tässä olla pitkään aikaan siivottu muuta kuin Finnairin koneita. :)

      Töihin tullessa käydään aina turvatarkastuksessa, joka on ihan meijän toimiston vieressä. Vähän samanlainen kuin matkustajilla terminaalissa, mut ei ihan niin laaja. Ei esimerkiks tarvii laittaa meikkejä mihinkään minigrip pussiin ja erikseen läpivalaisuun. :D

      Töissä on suomalaista ja ulkomaista porukkaa. Vaatimuksena on kuitenkin suomen kielen taito. Joillain se on vielä vähän hakusessa mut yritys kova.

      Koneita ei kai virallisesti sais kuvata, mut eipä siitä kukaan mitään sano jos nappaa vaikka puhelimella muutaman kuvan autosta käsin. Kunhan se ei haittaa työntekoa, eli ei kyl mitään järkkäriä saa mukana kantaa. Lentokonehalleissa on ihan erilliset kuvauskiellot.

      Jep, kyllä ne ohjaamotkin pitää käydä siivoomassa. ;) Siellä ei kyllä pahemmin mitään siivoomista oo. Ehkä yks roskis ja vanhoja sanomalehtiä.

      Toivottavasti oli apua!

      Poista
    2. Joo kiitos paljon! :) laitanpa tässä lähipäivinä työhakemuksen sinne!

      Poista