13.2.2015

Ekat fiilikset reissusta ja Koh Lantasta

Matkaan lähettiin maanantaina 26.1. Aamupäivästä tehtiin vielä viimeiset tarkistukset tavaroille, katottiin että himassa on kaikki kuosissa ja sitten hypättiin taksiin meijän ostarilta. Ylästöstä napattiin kyytiin myös Päivi ja Luukas. Mehän oltais päästy suunnilleen ovelta ovelle ihan dösällä, mut ei haluttu ottaa mitään ylimääräisiä takkeja tai muita lämpövaatteita messiin. Turhaa kantamista kun tulevassa kohteessa olis kuitenkin helle.




Lennettiin suorilla lennoilla Phuketiin. Liput oli hankittu Finnmatkojen kautta. Meillä ei ollut pakettimatkaa, vain pelkät lennot. Koneena TUIflyn 767. Edellisellä kerralla lennot hoiti Arkefly ja mä olin ihan järkyttyny koneen kunnosta ja ahtaudesta. Oon siis lentäny Finnairilla kaikki edelliset kerrat. Nyt järkytys ei ollu onneks niin suuri, kun kone oli hieman uudempi ja luvattua jalkatilaakin oli ihan kiitettävästi. Lennettiin BlueComfort luokassa, johon kuului viihdejärjestelmän käyttä ja vähän enemmän tilaa. Lento meni ihan mukavasti leffoja kattelessa ja musaa kuunnellessa. Mä oon aika huono nukkumaan koneessa, varsinkin jos se lähtee keskellä päivää. Nytkin saldoksi kertyi ehkä puolisen tuntia. Sekin harmillisesti just kesken Godzillan. :D


Reilun kymmenen tunnin lennot jälkeen päästiin turvallisesti Phukettiin. Seuraavaksi olisi siirtyminen Koh Lantan saarelle meriteitse. Olin vähän stressannut tätä väliä, kun mietin että keretäänkö aamun ensimmäiseen paattiin. Hyvin kerettiin. Lautta lähti Rassadan satamasta klo 8.30. Tai ainakin suunnilleen.




Matka keskti yhteensä nelisen tuntia. Phi Phi saarilla oli lautan vaihto. Oltiin kaikki aika väsyneitä huonosti nukutusta lennosta, joten matka tuntui aika puuduttavalta. Viimeisellä välillä Phi Philtä Lantalle vedettiin kaikki hirsiä hetkisen aikaa. Se piristi kivasti, vaikka edelleen olo vastasi vähän sellasta laskuhumalaa...

Koska kaikki siirtymiset oli hoitunut suunnilleen ajallaan, oltiin Lantalla jo iltapäivästä. Oli siis vielä koko ilta aikaa tutustua lähimestoihin. Käytiin heivaamassa matkalaukut meijän hotelliin ja tultiin heti rantaan. Oli aika karuu vetää bikinit päälle kun kroppa oikein hohkasi valkoisena muiden lomailijoiden keskellä. :D



Jostain tuli puhtia sen verran lisää, että lähettiin Juuson kanssa vielä loppuillaksi kalaan. Thaimaan kalajutuista lisää toisessa blogissa. Kalastettiin hetki lähirannalla. Auringon laskiessa piti alkaa tekee lähtöä.



Seuraavana aamuna olo oli taas normaali eli pirteä. Lantalla majoituttiin Hana Lanta Resortissa. Oikein mukavia hökkeleitä ihan lähellä rantaa nättien palmujen ja pienen puutarhan keskellä. Yö taisi maksaa suunnilleen kolmisenkybää. Kiva mesta kaikin puolin ja henkilökunta todella mukavaa ja auttavaista.





Lähirantana Klong Khong beach. Rauhallinen, hieman hipahtavien tyyppien suosiossa oleva biitsi. Ranta oli pitkä ja vesi tosi lämminta. Uimiseen tää paikka ei ollut niin hyvä, kun heti rantaviivasta alkoi kivikko, mut juuri se teki sen että vesi pysyi aina lämpimänä. Laskuveden aikaan meri oli jossain kaukana.



Meidän hoodeilla (tai oikeestaan kaikkialla) liikkui lehmiä. Oli hassuu kun yhtäkkii tienvieressä nökötti tällänen ilmestys märehtimässä ruohoa. Mopolla liikuessa piti olla vähän varuillaan ettei tuu törmäyksiä.


Tokana päivänä lähettiin kaikki yhdessä tutkimaan muita paikkoja. Otettiin tuktuk Klong Daon rannalle. Hengattiin siellä hetki, jonka jälkeen käveltiin seuraavalla Long beachille. Se vaikutti mukavalta alueelta.


Jäätiin loppupäiväksi Lonkkarille hengaamaan. Käytiin vähän snorklaamassakin. Lanta ei oo hirveen hyvä mesta snorklailuun rannalta käsin. Kaikkialla on vaan hiekkaa, joten mitään koralleja ei oo. Kaloja näkyi kuitenkin jonkun verran ja sekin on aina ihan mukavaa. Long Beachilla syötiin reissun parhaimmat curryt. Usein käytiin syömässä jossain katukeittiössä, mutta välillä ihan biitsirafloissakin.


Päivä rantsussa meni nopeesti. Nyt oltiin jo vähän saatu väriäkin pintaan eika erotuttu niin pahasti joukosta. Auringonlaskua jäätiin ihastelemaan rantabaariin. Auringonlasku ja mojito on aika passeli yhdistelmä!





Kun lähettiin rantsusta, huomattiin lähistöllä mopokiska jossa yksi dude väsäsi pad thaita. Kärryt josta saa vain yhtä sorttia ruokaa tai korkeintaan kahta, on usein ihan parhaita. Tähän täytyi siis iskeä kiinni. Mä oon ihan hullu pad thai fani (ja kriitikko...) ja tää oli kyllä ehdottomasti reissun paras mättö! Siis aivan täydellistä. Annos tuotiin eteen paperin päällä ja hintaa tälle kertyi vähän reilu euro. MITÄ.



Auringonlaskun ja freesaantumisen jälkeen suunnattiin vielä omalle rannalla. Klong Khongin rantabaarit ja ravintolat oli mukavia ja rentoja. Oli siistiä nauttii drinksut rantahiekalla ja kuunnella merta.





Lanta jätti heti todella hyvän fiiliksen. Mä en oo missään nähny niin mukavia ihmisiä kun Lantalla. Kaikki oli jotenkin aitoja ja sellasia luonnonläheisiä. Lanta oli muutenkin todella rauhallinen. Pistettiin heti merkille että siellä oli paljon lapsiperheitä. En ihmittele miksi, jos itsellä olis lapsia, voisin ehdottomasti lähteä noihin maisemiin koko perheen voimin. Lantan meiningistä ja aktiviteeteista tulossa pian lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti