12.9.2011

Mökkivkl

Perjantaina iltapäivällä pakattiin auto täyteen tavaraa ja porukkaa ja lähettiin ajamaan kohti Pertunmaata. Mukana mun lisäks Juusbe, Pinja, sen jäbä Miguel, Pyry ja meijän vanhammat. Oltiin mökillä vähän yli viis. Laitettiin kaikki tavarat paikoilleen ja sit aika nopeesti alkokin ruuan väsäys.


Ruokana meillä oli pastaa ja itetehtyä pestoa. Mä sain myös pummattuu mukaan vähän tota iltakuivattuu kinkkuu, ku halusin et olis ees vähän jotain liohaa, eikä pelkkää pastaa. Ruuan väsäys ei kestäny kauan, koska pestot oli väännetty jo himassa aamupäivällä ennen lähtöö. Pastat ainoastaan täyty keittää. Ruokajuomana oli punkkua.

Seuraavana päivänä ku herättiin, lähettiin Juuson, Pinjan, Pyryn ja Miguelin kanssa käymään Pertunmaan kylillä. Täyty ostaa illaks rahkalettukamat ja vähän muuta. Sain olla kuskina jeejee! Kun tultiin takas, lähettiin mamin ja Juuson kanssa sieneen. Meijän mökin ympärillä riittää mettää.


Sienien kerääminen on kivaa. Oltiin Juuson kaa ihan liekeissä ku löydettiin niin paljon kivoja sieniä. Meiltä meinas loppua ämpäreistä ja pusseista tila. Välillä täyty tehä pieni perkaamis operaatio, et tilää tuli vähän enemmän.


Saaliiks tuli paljon kanttarellejä, paljon orakkaita, muutama eri tatti ja pari limanuljaskaa. Oujeaaahhh. Ku päästin takas mökille, alko kunnon putsaaminen. Otettiin vähän toimintajuomaa ja alettiin hommiin. Tehtiin homma ulkona, ku oli ihan kiva sää.


Putsaamisen jälkeen meille jäi neljä ämpärillistä sieniä. Yhteensä noin 6-7kg. Ihan jees. Reilu ämpärillinen meni heti ruokapöytään ja loput otettiin himaan. Juusokin sai kans osan kotiinsa.


Metsässä tuli ihan kivasti nälkä, joten pian alettiin taas laittaa ruokaa. Sillä välin ku me oltiin sienessä, Pinja, Pyry ja Miguel oli käyny kalassa. Pyry sai saalista, joka meni suoraan pannuun, joten muilla ei ollu niin kauhee nälä ku meillä.


Ruuan laitto tapahtu taas meijän kesäkeittiössä kuistilla. Nyt se kyllä tais olla syyskeittiö. Siinä on kiva tehä ruokaa, ku ei oo ihan niin justiinasa jos jotain vähän roiskuu tai jostain tulee kauhee käry. Tehtiin ruuat yhteistoimin.


Tällä kertaa meillä oli ruokana lohimedaljonkeja, wokattuja kasviksia, joissa vähän vuohenjuustoa ja niitä just kerättyjä sieniä. Juomana valkkaria. Oli hyväää!


Loppuilta meni perus mökkijutuissa. Ähkyilyy, löhöilyy, saunaa ja hengailuu. Myöhään illalla tehtiin vielä rahkalettuja. Ne oli kans hyvii, mut tuli aikas täys olo.


Seuraavana päivänä heräiltiin rauhassa. Osa jengistä meni aamusaunaan, osa hengas jotenki muuten, me Juuson kaa käytiin kalassa, mut ei tullu mitään järkevää. Vähän myöhemmin syötiin aamupalaa, tai oikeestaan se oli kyl brunssi. Pekonimunakasta, makkaraa, leipää ja jugurttii. Aina tuhti aamupala. :D No, sillä kyllä jakso sit ihan himaan asti. Brunssin jälkeen oleskeltiin vielä hetki, samantien ei pystyny tekee mitään hahah.


Iltapäivällä pistettiin mökki lähtökuntoon ja hurautettiin takas Vantaalle. Pertunmaalla jo syksysempää ku täällä meillä. Nyt sattu kyl kivat mökkeilyilmat, ihan suht lämmintä, syksysen raikasta ja vettä sato vaan tulomatkalla. Oli mukava viikonloppu. Ehkä viimeinen kerta mökillä tänä vuonna, katotaan.

Mulla on flunssa loppunu, ihanaa. Oon päässy jo pari kertaa salillekkin ja se on tuntunu kivalta. Tänään mulla alkaa taas viis päivänen putki lentokentällä. Ihan kivaa sekin. Ehtii viel tienaa rahaa tulevaa matkaa varten. Edelleen sormet ristissä, et se onnistuu! Selviää ens viikolla varmaanki, iiiiiik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti