20.12.2013

Minireissu Tallinnaan

Torstai aamuna herättiin aikasin ja lähettiin samantien kohti stadia ja siitä Länsiterminaaliin. Saatiin viime viikonloppuna idea, että lähetään käymään Tallinnassa. Nyt kun mullakin on taas vaihteeksi vuorotyö, pääsee keskellä viikkoa käymään. Minilomat ei koskaan oo pahitteeks ja aateltiin, että Tallinnasta saadaan varmaan hankittua viimeiset joululahjatkin. Ostettiin liput Eckerölinelle. Ollaan viimeks käyty Tallinnassa reilu kaks vuotta sitten. Tää oli eka kerta kun lähdettiin kaksisteen sinne. Eckerölinelle tuli uusi laiva, Finlandia, vuoden alussa ja nyt päästiin testaa se. Se on vähän uudempi kun edellinen laiva ja matka kestää vähemmän kun edellisellä.




Oltiin perillä Tallinnassa 11.30. Käppäiltiin heti vanhaan kaupunkiin hengailemaan. Raekoja Platsilla oli perinteiset joulumarkkinat. Pyörittiin siellä jonkun aikaa. Siellä oli monta kojua josta sai glögiä. Otettiin yhdestä mukilliset ja jäätiin juomaan niitä torille. Sopi kivasti siihen kylmähköön säähän!






Glögilämmittelyjen jälkeen jatkettiin kiertelyä. Ihan ilman mitään erityistä päämäärää. Tallinnassa on kiva vaan ihmetellä kaikkia pieniä kujia ja hauskan näköisiä kauppoja. Varsinkin sillon kun on vähän enemmän aikaa.











Päiväristeilyillä on mun mielestä kiva käydä aina kaupungilla jossain syömässä. Hetken mietiskelyn jälkeen päädyttiin Beer Houseen, vähän saksalaishenkiseen panimoravintolaan. Oltiin siellä sopivasti häppäri/lounasaikaan. Mäkin otin bissee ihan sen takia että se oli siellä paikanpäällä tehtyä. Ruuat oli hyviä! Juuso tilas ribsejä pinkantissa kastikeessa ja mä otin verimakkaroita pienillä lisukkeilla.



Ruokaa oli just sopivasti eikä tullu liian täys olo. Syöminkien jälkeen kamera meni loppumatkan ajaksi laukkuun takaisin. Lähettiin tekemään ostokset. Meillä oli viitisen tuntia aikaa olla maissa ja se riitti nyt ihan kivasti ilman kauheita kiirehtimisiä. Ostoksien jälkeen takaisin laivaan. Mun mielestä paluumatka on aina jotenkin vähän puuduttava, se olis kiva vaan skippaa :D Laivalla oleminen ei oo niin mun juttu. Ihan kivaa kuitenkin aina välillä. Laivan marketissa tehtiin vielä viimeiset ostokset. Takasin Helsingissä oltiin puol kasilta. Taas meinas mennä hermo niihin sporaan rynniviin ihmisiin... Vanhemmat ihmiset sanoo et nuoret tyypit on epäkohteliaita eikä välitä muista, mut vois kyl kattoo joskus peiliin. Hahah...

Kiva reissu oli! Nyt taas tuntuu et olis halunnu olla pidempäänkin. Ehkä ens kerralla sit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti