18.9.2013

Ohi on!

TJ 0! Se päivä on vihdoin täällä. Mikä fiilis ja mikä helpotus. Victory. Nyt Juuso ja muut hilluu jo siviileissä Santahaminassa ja palauttaa ihan viimeisiä tavaroita. Kohta kuuluu huuto RESERVIIN MARS.


Ajattelin aluks kirjottaa kauheen romaanin mitä kaikkea näihin lähes yhdeksään kuukauteen on mahtunu. Kirjotin sen tyyppisen jutun jo puolenvälin tienoilla. Nyt mun on jotenkin hirveen vaikee palata ajatuksissa taaksepäin, joten romaanit jää väliin. "Alkaiskohan tää homma nyt luistaa paremmin kun enää puolet jäljellä? Kesäkin tulossa. Toivotaan parasta.Kyl se luisti. Ei se mitään nautintoa ollu, mutta paremmin meni kuitenkin. Alku oli se pahin. En edes tiiä miks kaikki tuntu niin pahalta? Siltä se vaan tuntu. Se ikävän määrä oli jotain kauheeta. Loppuun asti jatkui, mut onneks vähän erilaisena.


Tyhmimpiä juttuja intin aikana oli ehdottomasti tietämättömyys. Monelta päästään lomille, millon on vapaata, päästäänkö lomille ollenkaan? Samassa sarjassa painii myös yllätysginekset. Ja kiinniolot muutenkin. Juusolla niitä oli aika paljon. Tais olla kymmenen, laskutkin meni sekaisin jossain välissä. Keväällä meni kaksi kuukautta rytmillä jokatoinen kiinni ja jokatoinen vapailla. Se raasti ja pahasti. Kesäänkin mahtui aika monta kinkkua, mutta se ei ärsyttänyt ihan niin paljon kun toi kevät. Sunnuntaisia fiiliksiä ei varmaan tarvii edes kauheesti mainita? Huonot fiilikset jatkui ihan tappiin asti. Loppuakohden lievempänä kun alkuun, mutta kuitenkin. Koskaan ei oo kivaa sanoo rakkaalle ihmiselle hyvästejä. Vaikka se olis vaan pariksi päiväksi. Viime su oli ekaa kertaa ihan hyvä fiilis!

Ollaan mietitty Juuson kanssa miten haluttais neuvoa tulevia inttiinmenijöitä tai kotiin jääviä tyttö/poikaystäviä. Älä luota mihinkään. Tai siis älä luota lomiin/vapaisiin. Ne voi elää miten sattuu. Sit voi olla rennoin mielin kun pääset porteista pihalle. Toivo parasta, pelkää pahinta.


Joitain hyviäkin juttuja pitää myös mainita että koko homma ei mee narinaksi. Viikonloput meni aina kivasti ja jälleennäkeminen varsinkin niitten gineksien jälkeen oli parasta. Myös normiviikon jälkeen. Vaikka ikävointi tuntu välillä tosi pahalta, tuntui se välillä hyvältäkin. Yhtään riitaa ei lomilla tullut. Sodessa oli kiva käydä. Talvella ja varsinkin P-kaudella porteillä venaaminen kauheessa pakkasessa ei ollu mitään herkkuu, mut pakko se oli kestää kun toisen näkeminen tuntu niin hyvältä. Kun keväällä alkoi tulla lämpimämpää, oli kiva hengata myös Soden rannassa. Yleinen kuhertelupaikka. Kivat merimaisemat ja hetken sai kiehnätä ihan rauhassa. Puhelut iltasin oli kans ihan kivoja, vaikka välillä menikin nihkeemmissä tunnelmissa ikävöinnin pahimmissa vaiheissa. Joka ilta odotti että kello tulee tietynverran ja pääsee vähän kertomaan/kuulemaan päivän kuulumisia. Oli mielenkiintoista kuunnella Juuson juttuja leireiltä tai jostain harjoituksista. Välillä jopa vähän kateellisena. :D Varmaan myöhemmin tulee mietittyä muitakin hyviä juttuja mitä inttiaikaan kuului. Aika tuppaa kultaamaan muistoja.

Jo meijän seurustelun alussa reilu pari vuotta sitten kuumottelin Juuson inttiä. Nyt me ollaan menty sen yli. Tuntuu hyvältä. Ei enää surullisia sunnuntaita, jääkylmää venaamista Santiksen porteilla, tietämätöntä odottamista ennen lomien alkua... Olo tuntuu kevyemmältä. Tänään saa jäbät juhlia. Paree juhliakkin! Mä odottelen reserviläistä sitten joskus yöllä kotiin. Toivottavasti löytää perille. :)

OHI ON. Hyvä Juuso!

14 kommenttia:

  1. Hei ihanaa! Se on ohi, ikuisiks ajoiks :)
    Itellä kesti ainaki useempi kuukaus tajuta, että se on oikeesti ohi. Tsemppiä ja onnea uudelle yhteiselle arjelle :)

    T. Sama anonyymi joka kirjotteli sulle ku juuson intti oli aluillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeeeee kiitoksia! :) Veikkaan että mullakin kestää jonkin aikaa tajuta. On tää kyl siistii!

      Poista
  2. Onnea intin jälkeiseen elämään ! :)Tota päivää ootellessa, viel ois kai 92. Mikä muuten se päivälaskuri on jota käytit TJn laskemiseen esim. instagramissa? Oon kuumeisesti yrittäny ettii mut damn ei löydy.. :D

    VastaaPoista
  3. Onnea intin jälkeiseen elämään ! :)Tota päivää ootellessa, viel ois kai 92. Mikä muuten se päivälaskuri on jota käytit TJn laskemiseen esim. instagramissa? Oon kuumeisesti yrittäny ettii mut damn ei löydy.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittiiiiiiii!! Mä löysin sen laskurin kun hain app storesta haulla days until :) Varmaan muistakin löytyy!

      Poista
  4. jeeee onnea!! :) täällä vielä 92 aamua, mut huomaan jo nyt että loppua kohden se helpottaa. :) joka päivä on kyllä ikävä, mutta sellaisesta ahdistusikävästä oon päässy lähes kokonaan eroon. Sitä tulee sillon ku itteä stressaa muutenkin ja tarvis sen toisen siihen viereen. ehkä se tj0 päivä meilläkin joskus vielä koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiitooooooooos! :) Alle satasen ku mentiin, alkoi ne aamut menemään vähän paremmin kun aikasemmin. Ikävää joo, mut pikkuhiljaa alko tuntuu et loppuu joskus. Tsemppiä loppuun!

      Poista
  5. Mun on ihan pakko kommentoida noihin kiinnioloihin sen verran et niitten määrä riippu pitkälti siitä missä hommissa on :D Esim. Spollet nimenomaan on enemmän kiinni kun monet muut. Mulla on mies koksuna eikä niillä ihan järjettömiä määriä gineksiä oo ollu, toki on ollu varmaan aika saman verran mitä Juusolla mutta mun on vaa myönnettävä et se on monesti asenne kysymys minkä verran ne hajottaa. Enkä mä osaa samaistua tohon ettei firmaan kannata luottaa. Meillä ei oo minkäänlaisia ongelmia tainnu kertaakaan tulla lomien, muitten vapaitten tai minkään muunkaan suhteen. Tuleville leskille mä sanoisin sen neuvon ettei kannata ottaa asiaa liian vakavasti, ei ne miehet lähe kun armeijaan. Suosittelen enemmänkin nauttimaan miehen intti ajasta kuin panikoimaan ja stressaamaan sitä! Se miehen intti aika on kuitenkin vaan pieni osa elämästä joka menee järjetöntä vauhtia :)

    Mutta Teille mä haluun toivottaa onnea Juuson intin päättymisestä! :)

    Terveisin,
    I/13 347 vrk leski ja II/13 alokas joka joutui kuukauden jälkeen tulevan polvi leukkauksen takia keskeyttämään, palaa vihreisiin polven parannuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä spollejen kiinnioloista on tullu keskusteltua useeseen ottaaseen monien kanssa. Santiksen spollet on vähemmän kiinni kun muualla, koska siellä niitä koulutetaan niin paljon. Kiinniolot menee rytmillä joka kolmas tai neljäs kiinni. Juusolla kävi vaan huono tsägä kun tuli muutamat extrat. Lupailtiin kyllä, että saa sitten jonkun kiinniolon veke, mutta eipä koskaan tapahtunu. Sekin vähän latisti tota luottoo. :D Ekat kinkut meni ihan hyvillä mielillä, mut kun niitä alko tulee enemmän, meinas alkaa usko loppuu.

      Itekkin sitä yritti olla stressaamatta ja panikoimatta kaikkea, mut kun lähtöpäivä koitti, mentiin alas aika hurjaa vauhtia. Hyvä neuvo, jos siihen kykenee. :) Mun mielestä myös hyvä neuvo on se, että ei pidä liikaa yrittää olla pinnallisesti hyvillä mielillä. Jos sulkee kaiken huonon sisäänsä, se tuppaa purkautuu jossain vaiheessa moninkertasena. Jos surettaa, on ihan hyvä surra. Sillä se menee pois. :)

      Kiitos :) Teille sit taas tsemppii kun vihreet jälleen koittaa!

      Poista
    2. Mun mies oli viestijoukoissa, ja niillä oli kiinnioloja TODELLA vähän. Viimeseen 3kkteen ei tainnu olla ainuttakaan?
      Ja tuohon luotto-juttuunkaan en osaa sanoo mitään negatiivista, meillä meni kaikki aina niinku pitiki, lomat ja kaikki muut jutut oli sillon ku niin oltiin sanottu. :P Ei tullu onneks ainuttakaan pettymystä, et lomat ois peruttu tms.

      Poista
  6. Voi apua! :) Oon niin onnellinen teijän puolesta! Tuntuu et se oli ihan vasta ko tsemppailin mm. sinuakin tämän koitoksen suhteen oman ollessa jo loppupuolella. :D Mutta, all on all. Mahtia yhteistä after intti elämää molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitoooooos!! Oli kivaa kun Juuso tuli himaan yöllä hyvin juhlitun illan jälkeen :) Aamukampa oli kyl niin hyvä juttu näinä kuukausina.

      Poista
  7. Jee! Sinne se aika vaan hupeni! Nyt teitäkin näkee toivottavasti vähän enemmän ja ootan jo innolla et päästään Juuson kans samoihin työvuoroihin. ;D Hahaha! Lokakuun 12&13 päivät tais olla ekat muistaakseni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks se loppui! Eli kohta ei nähä enää ikinä kun ollaan vaan töissä :D

      Poista