4.2.2012

MP 2012

Eilen alko taas viikonlopun kestävät vapaat. Nyt on taas vuosittaiset prätkämessut messukeskuksessa. Eilen aamulla valittelin facebookissa, et sinne olis kiva mennä, mut eipä mulla oo varaa maksaa 15e lipusta. Sitten mun tyokaveri valas mua ja kerto, et sinne pääsee muijat ilmaseks sisään perjantaina klo 10-13. Oujee! Yiritn soitella ittelleni seuraa, mut koska kaikki oli töissä tai koulussa, lähdin yksin. Päälle neule, kunnon kengät jalkaan ja kohti Pasilaa. Ulkona oli hullun kylmä!


Messukeskuksessa oli ihan kivasti väkee, mut ei mitään kauheeta tungosta, ku kello ei ollu ku reilu 11. Kiertelin messuja ja ihailin prätkiä. Joskus haluun viel prätkäkortin. Se on ollu haaveena jo pitkään. Mun piti ajaa se samalla kertaa normikortin kaa, mut mun säästöt ei riittäny molempiin kortteihin. Juuson pitää keväällä opettaa mut ajaa mopolla, jossa on vaihteet... :D




Nyt ku oli yksin, ei oikein päässy ottaa posekuvii prätkien selässä. En viittiny kysyy ketään, kattelin vaa vierestä ku muut poseeras. Mä käänsin vähän päitä tuolla messuilla, kun ei siellä ollu kauheesti yksin liikkuvia muijia. Oli muutama tyttöporukka ja jotain tytsyjä jätkiensä kanssa. Se tossa ilmasessa sisäänpääsyssä olikin ideana, et messuille saatasin lisää naisedustusta.

Lähin takas kotikulmille muutaman tunnin kiertelyn jälkeen. Juusoki pääs samoihin aikoihin prelistä. Käytiin vähän pyörimässä Myyrmannissa ja mentiin sit himaan tekee ruokaa. Meillä oli pakkasessa poronkäristyslihaa. Kokeilin tällä kertaa tehä siitä jotain muuta kun poronkäristysta. Näin Ilta-sanomissa  muutama päivä sitten poropata ohjeen, jotain lähin testaamaan jotain sen tyylistä.


Porojuurespata. Poronkäristyslihaa, semisti pekonii, punasipulia, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, hunajaa, soijaa, valkosipulia, suolaa, pippuria, yrttejä ja vettä. Lihat pannuun, juurekset kattilaan, mausteet messiin ja sit kaikki sekasin. Muhitellaan niin kauan, et juurekset on kypsiä. Tuli ihan hyvää ja täyttävää.

Tänään on yhet 18 syndet ja kohta pitäis lähtee käymään Myrtsissä maalaismarkkinoilla. Voivoi, katotaan miten käy kun mulle ei oo kunnon talvivaatteita ja ulkona on -20 astetta. Fuck. Illalla olis tarkotus mennä stadin yöelämään, mä varmaan kuolen matkalla sinne. :D Miten oon selvinny pari viimestä talvee? Sillon oli viel vähän kylmempi. Miten voi laittaa päälle jäätävän pakkasen kestävät vaatteet ja samalla hyvät bilevaatteet?! Tänään tiedossa siis vaatekriisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti