27.6.2012

Sushia

Eilen oli pitkästä aikaa sushipäivä. Tai siis ilta. Töiden jälkeen käytiin Juuson kaa Myyrmannissa asioilla ja sit mentiin himaan sushipuuhiin. Mul ei nyt ihan heti tuu mieleen, et millon olisin viimeks syöny tai ite tehny sushia. Täällä omassa kämpässä oli ainakin eka kerta!


Sushivälineet mulla on ollu jo paaaaljon ennen tätä kämppää. Sain joskus 17-vuotiaana lahjaks sushikitin, josta löyty kaikki perustarpeet ja pääs harjottelee. Myöhemmin oon ostanu lisää tavaroita, esimerkiks uusia sushimattoja Japanista. Riisit, levät ja etikat haen yleensä Hakaniemen aasialaisista kaupoista. Annankadulla on japanilainen kauppa, Tokyokan mut sieltä en ostais kun siellä kaikki on ihan törkeen kallista... Muuten ihan kiva kauppa kyllä.




Rullista löytyy lohta, kurkkua ja surimia. Combot vähän vaihtelee ja joihinkin ripottelin myös vähän seesaminsiemeniä. Me kokeiltiin miten roseeviini sopii sushin kanssa, kun sitä meillä oli sopivasti kaapissa. Ainakin toi Fortant Merlot Rosee kävi oikein passelisti. Melkeimpä jopa paremmin ku vaikka valkkari, jota on myös testattu.




Syötiin lähes kaikki. Pieni boxillinen otettiin sivuun, kun Juuso halus syödä vähän sushia seuraavanakin päivänä. Maha tuli super täyteen, mut mitään ihan kauheeta ähkyy ei tullu niinku yleensä kun ite tekee sushia. Sitä on niin helppo tehä liikaa ja syödä sit kaikki. :D

Syömisen ja pienen telkkarin kattomisen jälkeen mua alko väsyttää iiiiihan hullusti! Nukahdin aluks sohvaan, josta Juuso yritti herätellä mua kun oli ite menossa nukkumaan. Ei liikkunu mihinkään, vaikka  oli vielä meikit naamassa ja vessassakin olis pitäny käydä. Lopulta Juuso kanto mut sänkyyn, jossa sit nukuin ilosesti meikit naamalla ja paksu haalari päällä aamun asti. Nukuin vielä pommiinki ku en ollu tajunnu laittaa herätystä illalla. Hyvä Pita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti