8.1.2011

24.12

Jouluaatto. Se on mun mielestä vuoden huipennus ja paras päivä. Sillon vietetään juhlaa yhdessä. Oltiin tääkin joulu meillä himassa. Aamulla herättiin, juotiin amukahvit, koristeltiin kuusi katottiin Lumiukko ja syötiin riisipuuroa. Tää aina joka joulu samalla lailla.


Riisipuuro maistuu niiiiiiiiiin hyvältä jouluna! Syömisen jälkeen lähettiin Veeran kanssa saunomaan meijän talon saunaan. Sain kokeilla Veeran kaikkia outoja naamamömmöjä. Saunan jälkeen tultiin puhtaina kotiin.

Iltapäivällä lähin mukaan hakemaan Ukkia Männiköstä. Samalla käytiin Hämeenkylän hautausmaalla kattomassa Mummoa ja toista Ukkia. Hautausmaalla oli ihan törkeesti lunta! Olis pitäny olla joku harja messissä.


Tultiin Ukki mukana himaan, jossa kaikki muutkin oli. Löhöiltiin sohvilla ja pelattiin korttia ja juotiin rommitotia ja teetä. Jouluna on kiva vaan olla.


Sitte alko olee jo ruuan laittamisen aika. Mä jeesailin keittiössä Viivin kanssa. Meillä on aina joulusin pieni logistinen ongelma, kun ei meinata mahtuu isolla porukalla syömään tai edes ne ruuat ei meinaa mahtuu meijän pöytään...


Syötiin taas kerran hyvin, ehkä vähän liiankin hyvin. Oli vaan kaikkee niin hyvää, et oli vaikee lopettaa. Jouluillallisen jälkeen, ennen kahveja, siirryttiin taas porukalla olkkariin kattomaan toista jouluaaton pakollista ohjelmaa:


Jossain vaiheessa iltaa kuusen alle ilmesty joulupaketteja. Pieneä venasin sitä hetkee niin paljon, et en meinannu pysyy houhuissani ja porukoilla palo käämi hahaha... Nykysin en ees toivo mitään, en osaa. Musta on kiva antaa muille lahjoja!


Pyry hoiti, et lahjat pääsee omalle omistajalle. Siitäkin hommasta mä tykkäsin pienenä. Sain ihan kivoja lahjoja, niistä lisää ehkä joskus. Myöhään illalla mentiin vielä kirkkoon jouluyön messuun, niinku aina. Kaikki ei tosin lähteny. Mä siellä oon lähinnä käyny, siis meistä lapsosista.

Messun jälkeen syötiin vielä vähän yöpalaa ja mentiin tyytyväisinä nukkumaan. Muutkin pyhäpäiväivät meni suunnilleen samalla lailla, siis vaan olemalla. Joulu on jees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti