8.1.2011

Kuva-artesaani

22.12 mä valmistuin ihan oikeesti. Aamulla herätessä huomasin, et niska oli niin jumissa et pään kääntäminen oli hankalaa ja sattu ihan sikana. Oli tosi jees. Samana aamuna kirjotin tänne blogiin näin:

"Tänään mun PITÄIS saada päättötodistus, mut reksi ei ehkä oo ehtiny kirjottaa sitä valmiiks. What, mulla on ollu kaikki hommat valmiina jo oli kuukauden, eikä sitä silti oo ehditty kirjottaa. Kiitos VARIA. Kohta taas soitan sinne ja kysyn, että voiko sen tulla hakemaan. Se on kans tosi jees, et maikat ja reksi jättää todistusasiat viimetinkaan ja sit mä joudun ite soittelee monta kertaa perään, et voiskohan sen saada. Tää on viel se oikee valmistumispäivä kaikilla kenellä on menny vähän pitkäks. Ärsyttävää."

En saanu ket meijän koulusta kiinni, mistää numerosta ja mulle iski pienoinen paniikki. Lähettiin Jiin kanssa sit ajaa meijän koululle. Mä ajoin vaikka mun niska olikin ihan kakkana. Mun fiilistä ei yhtään helpottanu se et sain auton heittelehtii kivasti jäisessä rampissa... Päästiin kuitenki onneks turvallisesti koululle ja mä lähin metsästää todistusta.

Menin toimistolle ja siellä se oli kaikkine allekirjotuksineen. En muista millon mulla on ollu yhä helpottunu fiilis. Meinas itkukin tulla. Sain todistuksen kaiken sählingin ja 3,5 vuoden opiskelin jälkeen. Huhuh. Koska mulla oli jo valmiiks vähän sekava oli ja toi über helpottuminen vaan lisäs sitä, pyysin Jiitä ajaa loppumatkan. Mentiin mun valmistumisen kunniaks Tksin Waynesiin kahville.


Meijän oli tarkotus mennä meille juomaan sitä shamppanjaa, jonka sain Cityltä. Se oli tarkotettu just tälle päivälle. Jouduttiin siirtää se seuraavalle, koska mun täyty vetää illalla lääkitys mun niskalle ja niitten lääkkeiden kanssaa ei saa juoda yhtään alkoholia.

Illalla olin niin helpottuneen väsyny, et nukahin jo kasilta. Jouduin kyl viel herää, koska otin ne lääkkeet. Koska ne oli kolmiolääkkeitä, simahdin tosi nopeesti uudestaan. Seuraavana aamupäivänä mentiin meille juhlistamaan mun porukoiden kanssa. Nyt pystyttiin maistamaan shamppanjaa!


Siinä juuri valmistunut Pita oman valmistujaislakkinsa ja päätötodistuksen kanssa. Ihan hyvä todistu tuli, mut muutama numero kyl ärsyttää ja edelleen se arvosteluasteikon vaihdos.


Mun nimike on siis kuva-artesaani ja tutkinto, jonka kävin on kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja sen peruskesto on 3 vuotta, eli 120 opintoviikkoa. 90 tulee ammattiaineista ja loput tavallisista aineista (matikka yms.) ja valinnaisesta, jotka kyl yleensä on jotenki alaan liittyviä. Mulla meni yli kolme vuotta, mut ei kai se mitään. Koulunkäynti oli pääasiassa kivaa, mut noin puolessa välissä mulle tuli henkinen romahdus ja sitten kaikki tuntu vaikeelta. Nyt oon valmis ja helpottaa. Toivotaan, et saan töitä jossain vaiheessa. Mielellään omalta alalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti