26.10.2010

Hirveetä

Sunnuntaina mä kokkasin meijän koko sakille ruokaa. Tulin himaan vähän ennen yhtä aika darrasena. Söin vähän gojimarjoja, join kahvii ja aloin hommiin. Bongattiin Hesarista hyvä olutreseptejä ja ne oli kokeilussa. Tässä ohjeet suoraan Hesarin sivuilta. Kuvat on otettu ite.

Hirvikäristys oluessa

4 annosta

  • 1 iso sipuli
  • 20 g voita
  • noin 150 g pekonia
  • noin 500 g hirvenkäristyslihaa
  • 1/2 l tummaa lageria
  • 1 1/2 tl suolaa

Kuullota kuorittu ja viipaloitu sipuli voissa. Pilko pekoni ja paista hirvenliha sen kanssa. Siirrä sipuli ja lihat pataan. Lisää suola ja olut. Hauduta puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa perunamuusin ja karpaloiden kanssa.

Koska meitä on aika paljon ja J oli myös syömässä, tein ton ohjeen tuplana. Muita omii säätöjä oli et laitoin mustapippurii vähän ja liha ei ollu oikeesti käristyslihaa. Hirvi on ammuttu Nurmijärven huudeilta ja se tais olla jotain paisti tai patalihaa, mut hyvin toimi. Annoin myös hautuu melkein kaks tuntii. Karpaloiden tilalla käytettiin karpalohyytelöö. Muussi on mun perusohjeella.

Meillä oli myös hyvää riistalle sopivaa punaviinii, harmi et en muista nimee. Tää oli siis pääruoka. Nää tulee nyt ehkä tyhmässä järkässä, mut seuraavaks siis alkuruoka. Tää on kans suoraan Hesarin sivuilta.

Vehnäolut-vuohenjuustokeitto

4-6 annosta

  • 2 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 l vaaleaa vehnäolutta
  • 4 dl vettä
  • 1–2 kasvisliemikuutiota (tai -fondirasiaa)
  • 2 dl kermaa
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • mustapippuria

Sulata voi kattilassa ja kuullota kuorittu ja silputtu sipuli läpikuultavaksi. Sekoita jauhot joukkoon ja lisää olut hyvin sekoittaen. Kiehauta, ja lisää liemikuutio (tai kasvisfondi). Anna kiehua hiljakseen kymmenisen minuuttia. Sulata juusto keittoon ja lisää kerma. Mausta pippurilla. Tarjoa leipäkuutioiden tai hyvän leivän ja vaalean vehnäoluen kera alkuruuaksi.

Tätä ohjetta en alkanu tuunailee mitenkään ja niinku tossa ohjeessakin lukee, juotiin keiton kaa vähän vehnäolutta. Samaa mitä käytettiin keittoon.

Molemmat ruuat oli jees, kanattaa kokeilla! Tulin ihan ähkyks. Varsinki toi hirve oli mun mieleen. Liha oli ihan megamegamega mureeta ja bissessä hauduttaminen toi siihen kivan maun, samoin ne pekonit jotka siellä lillu. Tohon keittoon olisin ehkä pistäny jotain, mistä siihen tulis vähän makeutta, mut noinkin oli hyvä. Oli kiva kokkailla kunnolla pitkästä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti