14.11.2011

Slip of the tongue

Tässä ohjeet kielelle. Osittain katottiin ohjetta Lidlin uusimmasta mainoslehtisestä, mut täyty taas kerran vähän soveltaa. Kielet on siis ostettu Lidlistä (5,99e/kg). Jotta kieli on mureeta, täytyy sen valmistamiseen käyttää aikaa, muuten se on tosi sitkeetä.

Paistettuja kielibittejä ja salaattia


2 kpl possun kieliä
1 l vettä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
3 tl suolaa
sopivasti mustapippuria
pari laakerinlehteä
noin puol puskaa tuoretta timjamia

Huuhdo ja rapsuta kielet puhtaiksi. Laita kattilaan kylmä vesi, lohkottu sipuli, kuoritut valkkarikynnet (kokonaisina), timjami, mausteet ja kielet. Kiehauta liemi. Jos pinnalle tulee vaahtoa, kuori se pois. Keitä kieliä keskilämmöllä 1,5-2h. Poista kielista nahkapinta, ku ne on vielä kuumia. Laita kielet takaisin liemeen, jossa ne on keitetty, anna jäähtyä ja maustua yön yli. Leikkaa kielet ohuiksi biusoiksi ja paista ne voissa molemmin puolin kullan ruskeiksi. Uujeah. Kielet on ready.

Salaattiin voi varmaanki laittaa mitä tykkää, mut meillä oli jäävuorisalaattia, kurkkia, kapriksia, mustia oliiveita ja pikasesti pannussa käytettyä paprikaa. Päälle valkosipulioljyy.

Niin ku jo aikasemmin sanoin, tää oli jees! Kielibiusat oli ihanan mureita ja hyvän makusia. Sitte vaan testailee! Mä ajoin ainakin tehä uudestaan.

3 kommenttia: