11.5.2012

Mökki

Lähettiin eilen aamulla mökille Juuson kanssa. Mun faija tuli hakemaan meitä ysiltä aamulla ja sit hurautettiin vajaa kaks tuntii mökille Pertunmaalle. Oltiin perillä siis vähän ennen 11. Tää oli eka kerta talven jälkeen ja aina on pieni jännitys onko kaikki kunnossa. Kaikki oli ihan hyvin! Alotettiin hommat lämmittämällä mökki ja siivoomalla pikasesti. Ku ekan kerran mentiin sisään, siel oli kylmempi ku ulkona. :D Asettumisen jälkeen mä tein lounaaks salaattia.




Meijän piti mennä Juuson kaa vähän kalastamaan, mut ulkona alko tulla vettä joten se jäi. Lähettiin käymään pikasesti Pertunmaan kylällä. Täyty ostaa muutamia juttuja ja hakee vettä. Kun tultiin takas, pikkuhiljaa alko ilma vähän kirkastuu ja illaks tulikin nättiä.


Me lämmitettiin sauna jo päivällä ja saunottiin oikein pitkän kaavan mukaan. Edellisestä kunnon saunomisesta onkin vierähtäny jo tovi. Välillä otettiin vähän saunajuomaa ja sit taas mentiin.






Saunomisesta tuli nälkä. Illaks oli tiedossa kaikkee hyvää ja mä toimin kokkina. Oli kiva päästä taas hommiin meijän kesäkeittiöön. Siel ei oo niin väliks vaikka välillä vähän sotkiskin, kun kokkaa ulkona.



Ruuaks oli naudan ulkofilettä, timjamilla maustettuja vihanneksia ja kermaista pippurikastikerra. Ruokajuomana Amarone punaviiniä.



Pihvit onnistu ihan hyvin ja jäi kivasti roseeks keskeltä. Mulla on aina pihvistressi kun saan pihvin paiston hoidettavaks, mut vielä kertaakaan en kai oo niitä ryssiny. :D


Meil oli kolmeenpekkaan kuus isoo pihviä ja me syötiin ne kaikki! Aluks mietittiin, et onkohan lihaa vähän liikaa, mut kummasti se vaan meni kaikki. Jälkkäriks oli vähän suklaata ja punasta portviinii. Loppuilta paranettiin maailmaa tunnelmallisesti kynttilän valossa ja välillä käytiin laiturilla kuuntelemassa sammakoiden pulputusta. Niillä on nyt kai kutuaika ja ne pitää oikeesti ihan käsittämättömän kovaa saundia meijän lammessa. Se on niin siistii!



Ilta meni vähän pitkäks, kun ei vaan malttanu mennä nukkumaan. Oltiin nukkumassa vasta joskus lähempänä puolta kolmee. Aamulla piti herätä puol kybän maissa, et ehittiin syödä rauhassa aamupalaa, laittaa mökki taas kuntoon ja lähtee himaan, et Juuso ehti studiolle hyvissä ajoin. Tultiin himaan joskus kahden jälkeen. Oli tosi kiva pikareissu! Olis kiva päästä mökille viel uudestaan tässä kevään aikana, mut voi olla et ei vaan ehi, kun pitää painaa duunia.

Juuso on nyt studiolla äänittämässä jotain bändiä ja mä kelasin mennä salille. Väsyttää vaan ihan kiitettävästi, kun tuli valvottuu viime yönä. Toivottavasti treeni piristää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti