23.10.2012

Kohta vuosi

Ens viikolla tulee vuosi täyteen siitä kun mä muutin omilleni. Kaikki tapahtu tosi nopeesti sillon. Pois himasta muuttaminen oli ollu jo pitkään mielessä, mut ihan kauheesti en ollu vielä asian eteen mitään tehny.

Lokakuun alkupuolella menin Oikotien sivuille kattomaan kämppiä. Yks kämpistä pisti silmään sijaintinsa ja hintansa takia. Myös koko oli sellainen jota olin kelaillu. Kuvia ei ollu, mut huomasin et näyttö olis heti seuraavana päivänä ja mä ehtisin sinne just töiden jälkeen. Seuraavana päivänä otin Miran mukaan ja lähdettiin katsastamaan. Mietin et se on salee kauhee rötiskö kun ei ollu kuvia tai mitään. Kämppä osottautui kuitenkin kivaksi ja ihan siistiksi, pieniä miinuksiakin kyl oli. Tein hakemuksen ja rupattelin vuokraisännän kanssa. En ollu ainoo joka havitteli kämppää.

Näytön jälkeen seuraavana päivänä vuokraisäntä soitti ja sano et kämppä on mun! Muutama päivä sen jälkeen tehtiin vuokrasoppari. Ennen muuttoa hoidin kaikkia asioita valmiiks. Osotteenmuutokset, sähkösoppari, nettiyhteydet, puhelin liittymän ja tavaroiden hankinnan. Muuttamaan pääsin 1.11.2011. Tuntu hassulta saada avaimet ja jäädä yksin tutkimaan ensimmäista omaa kotiaan.


Heti ekana päivä mamin kanssa maalattiin muutama seinä ja laitettiin keittiöö vähän uuteen uskoon. Se oli aikamoisessa kuosissa kun tarkemmin katto. Samana iltana vielä kuurattiin kämppä lattiasta kattoon.



Kunnostus päivän jälkeen alkoi itse muutto. Se hoidettiin yhdessä illassa mun töiden jälkeen. Mulla ei kamaa kauheesti ollu. Kaikki sujui aika sutjakkaasti kun ei kämppien välillä ole kun alle kilsa matkaa. Kyyditys hoidettiin faijan autolla ja muutamalla edestakas ajolla. Jäätiin heti ekaks yöksi Juuson kanssa uuteen kotiin.



Tää kämppä alko aika nopsaan näyttämään kodilta. Oikeestaan siitä ekasta illasta lähtien, kun olin saanu tehtyy suurimman osan hankinnoista jo just ennen muuttoa. Ekat tuparit oli kaks viikkoa muuton jälkeen.



Kuukaus mun muuton jälkeen myös Juuso muutti tänne. Virallisesti. Kyl me oltiin jo täällä oltu yhdessä  koko ajan. Juuso sai nimensä vuokrasoppariin 1.12. :) Samoihin aikoihin saatiin TELKKARI! Se oli etukäteis joululahja mun porukoilta. Juuson porukoilta tuli pesukone. Sitä ennen pyykit käytiin pesemässä Louhelassa ja ohjelman katottiin jälikäteen koneelta.



Ihan kauheesti tää kämpän järjestys/sisustus ei oo tässä vuoden aikana muuttunu. Telkkarin myötä vaihtui sohvan paikka ja pieniä uusia juttuja on tullu. Taulu seinälle, uudet verhot ja kaikkee pintä krääsää. Nyt kun kattelen noita vanhoja kuvia, mun tekis mieli laittaa noi vaaleet verhot takas. Tuolla ne olis vaatehuoneen perällä. :D



Vaikka mulla välillä tuleekin kämppäkuume ja olis kiva muuttaa pikkusen isompaan, tultiin kuitenkin sellaseen tulokseen että ollaan nyt vaan täällä. On tää kämppä niin kivalla mestalla, kauppa ja sali ihan viressä, samoin dösä/juna-asema. Tää ympäristö on muutenkin kivan näköstä ja onhan tää meijän kämppäkin aika symppis. Pieniä muutoksia tulee, lähinnä maalausta ja jotain taikatemppuja et saadaan vähän lisää säilytystilaa.

On kyllä ollu mukavaa asua omillaan. Vaikka oonki tullu aina toimeen kaikkien meijän perheenjäsenten kanssa ja Louhelassakin oli kiva asua, on tää jees. Siellä oli omat sääntönsä ja nyt täällä meillä omat. Sitä aluks pelkäsin et miten saan kaikki jutut hoidettuu, jos esim tulee esim häikkää jossai laskuissa tai jotain ja pitää soitella jonnekkin, mut kaikki on menny hyvin. Myös yhteiselo Juusben kanssa on menny hyvin. :)

2 kommenttia:

  1. Sun pitää laittaa ne mun ostamat rautasydäntuikkuhässäkät seinälle... Tykkäsin siit ku toi tv-taso oli tilanjakaja... Mut sillo ei ollukkaa telkkaa viel...

    PS. tuu sisustaa ja maalaa meillekki!

    PANDA

    VastaaPoista
  2. Mäki diggasin kun toi taso oli tossa keskellä, harmi et siihen ei oikein saa telkkarii. Sit se ei kyl enää ees näyttäis kivalta. Sohvaki olis parempi seinän vieres. Niille tuikkujutskille on jo tiedossa paikkakin kuhan sais aikaseks ostettuu nauloja tai oikeen kokosii ruuveja... :D

    VastaaPoista