27.12.2012

Jouluaatto

Jouluaatto meni taas perinteisissä merkeissä. Mä en jostain syystä saa koskaan nukuttua kunnolla jouluaattoa edeltävänä yönä ja tänäkin vuonna heräsin jo viideltä. :D Sain kyl sit onneks nukuttua vielä pari tuntia. Lähdin ennen auringonnousua kunnon puuterihanki lenkille, jonka jälkeen Juusokin oli alkanu heräilemään. Koristeltiin meijän kuusi ja katottiin Joulupukin kuumaalinjaa.


Joonas toi meillä taas kuusen vanhempiensa pihasta Perttulasta. Pieni, toispuoleinen ja vähän hassun näkönen. Just sopiva tänne meijän kopperoon.


Avattiin aamulla myös muutama paketti, jota ei viittitty lähtee roudaa Louhelaan.


Saatiin pari superkokosta pakettia, josta kuoriutui uudet tyynyt ja uus ihana paksu ja iso parisängyn peitto! Laitettiin ne heti sänkyyn. Ihanaa kun ei enää tarvii kärvistellä pienellä peitolla (terveisin peittohamsteri) ja tyynytkin oli menny niin huonoon kuntoon et hyi. Uudet jutut tuli siis tarpeeseen.

Louhelaan mentiin yhdentoista pintaan. Viivi ja Nasse sekä ukki tuli myös sillon. Mä menin mamin ja Veeran kanssa saunaan, jonka jälkeen katsottiin Lumiukko ja syötiin riisipuuroa.


Jäbät meni myöhemmin saunaan. Muut jäätiin laittautumaan iltaa varten ja valmistelemaan ruokia.


Viivi laitto mun hiukset. Olin aamulla päättäny mitkä on mun joulunviettovaatteet. Laitoin saman mekon, joka mulla oli Pinjan rippijuhlissa ja pari kivaa vyötä.


Mutta... Yleisön painostuksesta päädyinkin toiseen mekkoon, kun Viivin mielestä mun mekko muistutti liikaa tavallista kesämekkoa. Laitoin siis mustaa, niinkun muillakin siskoilla... :D


Mami ja sen pienet lapsoset. Vanhin 22v, nuorin 13v.


Alkuillasta siirryttiin joulupöytään. Kinkkua, kalkkunaa, laatikoita, mätiä, lohirullia, karjalanpiirakoita jne. Paljon porukkaa, vähän liian pieni pöytä. Perinteinen härdelli. :D

Jouluaterian jälkeen huilattiin ja katsottiin Samusirkan joulutervehdystä. Kahvikattauksen jälkeen joku tonttu oli käynyt viemässä lahjat kuusen alle. Pyry sai toimia pakettien toimittajana oikeille omistajille. Mä halusin pienempänä aina sen homman, mut nyt oon antanu sen suosiolla muille. :D

Me muut kihistiin sohvilla...

Tuli mukavia lahoja. Sain esimerkiks Make up foreverin meikkejä ja pari sivellintä. Ihanaa, koska oon tosi huono ostamaan meikkejä, varsinkaan mitään laadukkaampia ja samalla kalliimpia. Siveltimiä oon myös himoinnu vuosia, en vaan oo koskaan hankkinu.

Myöhään illalla käytiin vielä Juuson kanssa jouluyön messussa viereisessä kirkossa. Mentiin tällä kertaa ihan omaan himaan tutimaan. Viimevuonna jäätiin Louhelaan. Oli mukava joulu. Aika samanlainen kun muinakin vuosina, eli mukava. Joulu on mun mielestä paras juhla vuodesta. :)

Ps. Kuvat on otettu mun pokkarilla, Juuson järkkärillä ja porukoiden kameralla. Voi näyttää vähän hassulta kun on eri laatusia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti