8.4.2010

Fooooood!

Noniin, nyt on taas saatu lisää matskuu keittokirjaan! Eilen tein juustosta kanapastaa. Kanaa, Olympiasulatejuustoo, mustii oliiveja, kermaa,mausteita ja tuorepastaa. Hyvin putos perheellekki. Tätä ruokaa ei vaan kantsi ihan kauhein usein syödä, ku se on aika tuhtii...


Tän ruuan kanssa sopii hyvin punaviini. Tällä kertaa oli Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripassoa. Täyteläinen ja Italiasta. Hintaa Alkossa reilu 10e. Sopi hyvin, mutta mun suuhun ois saanu olla viel täyteläisempi. Hyvää olu kyl muuten.


Tänään mä tein Veripalttua. Joo kuulostaa ällöltä, mut on oikeesti tosi hyvää! Ihastuin siihen vasta ihan äskettäin. Tosin, en ollu maistanutkaan sitä aiemmin. Hesarissa oli ohje ja pakkohan sitä oli kokeilla.


Veripalttuu on helppo tehä. Tarvitaan vaan naudan verta, vehnä ja ruisjauhoja, salviaa, meiramia, munia, tummaa olutta, siirappia, suolaa, pippuria, sipulia ja pekonia. Toi pekoni on kuulemma vähän hienosteluu, mut sopii kyl tosi hyvin. Kaikki aineet sekotetaan keskenään ja tungetaan uuniin. Helppoo ja HYVÄÄÄÄ!


Nyt juoksen kiireella kahvittelemaan ja sit vähän myöhemmin kirkolle Olkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti