8.11.2012

Vaellusruokaa

Kun täällä mun blogissa aina väillä vilahtaa erilaisia ruokaohjeita, aattelin pistää pystyyn sarjan, jossa kerron vähän lappipöperöistä. :D Joku voi vaikka ottaa niistä vinkkejä, jos on itse lähdössä joskus vaeltamaan. Aloitetaan tosi simppelillä safkalla.

Sikanautarooni kahdelle


Sikanauta purkkilihaa (400g?)
3 dl makaroonia
Suolaa, pippuria
parmesaania

Etsi trangialle hyvä tasainen alusta ja keitä makaroonit kypsiksi. Viskaa vedet puskaan ja laita kattilaan pilkottu purkkiliha. Mikä tahansa purkkiliha varmaan käy, nyt oli sikanautaa, muutama vuosi sitten tehtiin pororoonia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle parmesaania.

Tadaa! Vetäydy mukavaan paikkaan nauttimaan herkkuruokasi. ;)


Kun on lähdössä vaellukselle, kannattaa ottaa mukaan jonkin verran erilaisia mausteita. Suola ja pippuri tietenkin, mutta esim kuivatut yrtit, valkosipuli, grillimauste tai joku muu sekoitus, on kiva lisä. Mausteet ei kauheesti paina, varsinkin jos ne ei ole lasipurkeissa vaan pusseissa.

Kun ollaan vaelluksella, on hyvä miettiä et mitkä safkat painaa eniten ja syödä painavimmat ensin pois, niin kulkeminen helpottuu. Se auttaa kummasti, kun tollanen kauhee lähes puolen kilon säilykepurkki lähtee painosta veke. On jännä miten pienenkin painon muutoksen huomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti